Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Navaļnijs: Putina režīms ir lielākais drauds Krievijai

Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs otrdien paziņojis, ka lielākais drauds Krievijai ir prezidenta Vladimira Putina režīms.

Šie ir Navaļnija pirmie komentāri kopš algotņu grupējuma "Vagner" dumpja mēģinājuma Krievijā.

"Krievijai nav lielāku draudu par Putina režīmu. Putina režīms ir tik bīstams valstij, ka pat tā nenovēršamā bojāeja radīs pilsoņkara draudus," sociālajos medijos pavēstīja Navaļnijs.

"Fakts, ka Putina sāktais karš var iznīcināt un sašķelt Krieviju, vairs nav dramatisks paziņojums," piebilda Navaļnijs.

"Ne Rietumi, ne opozīcija notrieca Krievijas helikopterus virs Krievijas (..), kas noveda Krieviju uz pilsoņkara sliekšņa," runājot par vagneriešu dumpi, norādīja Navaļnijs.

"Putins to izdarīja pats. Tieši viņš personīgi apžēloja visus šos notiesātos, kuri bija noskaņoti nogalināt (aizsardzības ministru Sergeju) Šoigu un ko vien vēl viņi vēlējās nogalināt," viņš piebilda.

"Šodien mēs skaidri saprotam: Putina atbalstītāju grupa ir gatava jebkurā brīdī sākt karu pret jebkuru. Tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi atcerēties, ka jebkurai pārejai pēc Putina ir jāietver brīvas vēlēšanas," uzsvēra Navaļnijs.

"Tā nav demokrātija, cilvēktiesības un parlaments, kas vājina varasiestādes un izraisa nemierus. Tie ir diktatori un varas uzurpēšana, kas noved pie nekārtībām, vājas valdības un haosa. Vienmēr," atgādināja Navaļnijs.

47 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma. Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu".

Tagad Navaļnijam izvirzītas vēl vairākas jaunas apsūdzības, tai skaitā par "ekstrēmistiskas organizācijas dibināšanu un finansēšanu". Navaļnijs noliedz vainu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās. Ja Navaļnijs tiks notiesāts, viņam var tikt piespriesti vēl 30 gadi cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē