Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tusks: Brexit bija viena no sāpīgākajām pieredzēm Eiropadomes prezidenta amatā

Brexit ir "viena no spilgtākajām kļūdām" Eiropas Savienības (ES) vēsturē, intervijā britu laikrakstam The Guardian sacīja līdzšinējais Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, Lielbritānijas lēmumu par izstāšanos no ES dēvējot par sāpīgāko pieredzi viņa pilnvaru termiņa laikā.

Izsakoties par 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanām un Brexit kampaņu, Tusks norādīja, ka jauns elements politikā ir "bezprecedenta gatavība melot par teju pilnīgi visu, izturēties pret meliem kā pret attaisnojamu instrumentu, lai uzvarētu."

Pirmajā intervijā kopš aiziešanas no Eiropadomes prezidenta amata Tusks sacīja, ka Brexit bija "sāpīgākā un skumjākā pieredze" piecos amatā pavadītajos gados, kad arī tika pieredzēta Grieķijas parādu krīze, asi strīdi par migrāciju un Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta amatā.

Tusks vainoja bijušo Lielbritānijas premjerministru Deividu Kemeronu par šo "kļūdu" - sarīkot referendumu, kurā "viņam nebija nekādu izredžu uzvarēt".

Tusks arī atzina, ka nākamajā rītā pēc referenduma, runājot ar Kemeronu, viņš joprojām cerējis, ka lēmums var tikt mainīts.

Bijušais Eiropadomes prezidents intervijā arī kritizēja Francijas prezidentu Emanuelu Makronu saistībā ar viņa apgalvojumiem, ka NATO iestājusies "smadzeņu nāve", un atteikšanos sākt ES iestāšanās sarunas ar Albāniju un Ziemeļmaķedoniju.

"Es uzskatu, ka tā bija stratēģiski un politiski milzīga kļūda teikt "nē" pēc tik lielām pūlēm un upuriem, it īpaši Skopjē," skaidroja Tusks.

Rezultātā Eiropa kļūs mazāk droša, viņš brīdināja.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ES izdarīja absolūti visu iespējamo, lai breksita ideja UK iegūtu maksimālo tautas atbalstu. Sāpīga pieredze? Būs vēl sāpīgāk!
:)
:
Jo ātrāk tas ES kolhozs sabruks, jo labāk!
trusis nejaukais
t
lielaakaa kljuuda buutu pieljaut neomarksistu un sociaalistu nonaakshanu pie varas jo tieshi vinji ir tie, kas melo un izliekas neredzam faktus. ja eirokomisaara izpratnee svariigaakais ir spiideet ar moraalo paaraakumu taa vietaa lai pienjemtu atbildiigus leemumus tad eiropas savieniiba garanteeti sabruks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē