Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Basketbols

Lasmanis: Ja SOK nemainīs lēmumu, mūs ar Miezi droši vien Parīzē neredzēsiet

Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nemainīs savu lēmumu un atļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, tad olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis visticamāk Parīzes spēlēs nestartēs, sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja Lasmanis.

Biedriņš: Mūsu basketbolistu panākumi iedvesmo bērnus un vecākus © DIENA

Kaut karjera Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) viņam nenoslēdzās pozitīvi, pirmais pasaules spēcīgākajā līgā draftētais latvietis Andris Biedriņš joprojām seko tās spēlēm un priecājas par citu mūsu spēlētāju panākumiem, jo tie iedvesmo ne tikai jaunos spēlētājus, bet arī vecākus sūtīt savus bērnus basketbolā. Tā Biedriņš pastāstīja savā pirmajā intervijā vairāk nekā septiņu gadu laikā, kas publicēta žurnāla Sporta Avīze decembra numurā.

VEF Rīga pārvar favorītu barjeru, iespēja tikt tālāk © DIENA

Nepadoties pat sarežģītākajā situācijā māca VEF Rīga basketbolisti, kuri pēc trīs zaudējumiem FIBA Čempionu līgas turnīra ievadā tikuši pie otrā panākuma, turklāt ar uzvaru pār vienu no turnīra galvenajiem favorītiem spāņu Tenerife sagriezuši situāciju tabulā neprognozējamā situācijā.

Decembra Sporta Avīzē – intervija ar Andri Biedriņu © DIENA

Viņš bija pirmā neatkarīgās Latvijas sporta superzvaigzne. Andris Biedriņš piedzīvoja augstu lidojumu, parakstot desmitiem miljonu vērtu līgumu, bet traumas un motivācijas problēmas karjeru pavērsa straujā pikējumā pret zemi. Kontraktam noslēdzoties, 2014. gada pavasarī Andris atgriezās Latvijā un kopš tā laika dzīvojis ļoti privātu dzīvi, visu uzmanību veltot ģimenei.