Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Šodien

Caune: Pasaules vadošās sportistes distances izskaņā burtiski eksplodē © DIENA

Talantīgā garo distanču skrējēja Agate Caune atzīst, ka, pārejot no junioru uz pieaugušo vecuma, jūtama pavisam cita realitāte. Tuvākajā nākotnē viņa vēlas iemācīties pārslēgt tempu, kā to spēj izdarīt pasaules vadošās sportistes, kuras distances izskaņā burtiski ekslpodē, Caune pastāstīja intervijā žurnāla Sporta Avīze oktobra numurā.

Apmaksāts. It kā © DIENA

Nevis vienkārši garas rindas, nevis vienkārši ilgi jāgaida, bet jau ilgi gaidītais un beidzot sagaidītais tiek atcelts un pārcelts. Protams, runa ir par veselības aprūpi, kur atkal uzbangojusi garo rindu problēma.

KM pārliecināta, ka nav nepieciešamas izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā

Veicot š.g. 2. aprīlī Ministru kabineta doto uzdevumu izvērtēt administratīvo slogu kultūras pieminekļu aizsardzībā, kura izpildei Valsts kanceleja un Kultūras ministrija (KM) rīkoja domapmaiņu inovācijas laboratorijas formātā, KM izsaka skaidru nostāju, ka nav nepieciešamas izmaiņas Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumā, informēja KM pārstāve Lita Kokale

Divus mēnešus pirms e-rēķinu aprites ieviešanas tos ieviesuši vien 5% Latvijas uzņēmumu

Lai arī elektronisko rēķinu aprite no 2025. gada 1. janvāra būs saistoša vismaz ceturtajai daļai Latvijas uzņēmumu, šobrīd, divus mēnešus pirms regulējuma stāšanās spēkā, nosūtīt un apstrādāt e-rēķinus spēj vien nepilni 5% no visiem aptaujātajiem komersantiem un iestādēm. Šādu satraucošu ainu uzrāda biznesa vadības un grāmatvedības sistēmu izstrādātāja Jumis Pro veiktās uzņēmumu aptaujas rezultāti.

Tāda kā svilpšana © DIENA

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Klau, tev kaut kas ar radiatoriem nav kārtībā? Tur tāda kā svilpšana nāk no atgaisotājiem…"

Pēc laikraksta Diena publikācijas: VID pārsūdzējis lēmumu izbeigt "būvnieku lietas" kriminālprocesu pret Martinsonu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārsūdzējis Ģenerālprokuratūras lēmumu izbeigt "būvnieku lietas" kriminālprocesu daļā pret uzņēmēju Māri Martinsonu, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe. Viņa skaidroja, ka VID kā cietušajam bija tiesības 10 dienu laikā pārsūdzēt šo Ģenerālprokuratūras lēmumu.

Personāla vadītājs kā vadības labā roka – stratēģis un starpnieks reizē

Mūsdienu uzņēmējdarbībā personāla vadītāja loma būtiski pieaug, pārsniedzot tradicionālo darbinieku atlases un administratīvo pienākumu robežas. Starptautiski pētījumi liecina, ka personālvadība tiek arvien ciešāk sasaistīta ar stratēģisko vadību, palīdzot uzņēmumiem pielāgoties dinamiskajai biznesa videi un veicinot ilgtspējīgu attīstību. Tā, piemēram, starptautiski atzītas pētniecības un konsultāciju kompānijas “Gallup” izpēte rāda, ka uzņēmumi, kas iegulda savas personālvadības stratēģiskā attīstībā, ilgtermiņā uzrāda ievērojami augstāku produktivitāti un darbinieku apmierinātību. Proti, viens no pēdējo gadu pētījumiem atklāja, ka uzņēmumi ar augstu darbinieku iesaisti ir par 21% rentablāki un par 17% produktīvāki salīdzinājumā ar tiem, kur iesaiste ir zema. Turklāt šādi uzņēmumi novēro arī par 41% mazāku darbinieku prombūtnes līmeni. Šie dati uzsver personāla vadības nozīmi uzņēmuma stratēģiskajā attīstībā, apliecinot, ka labi pārvaldīta komanda ne tikai efektīvāk sasniedz mērķus, bet arī nodrošina stabilāku uzņēmuma darbību ilgtermiņā.

Izdota Janas Egles pirmā grāmata bērniem Bovijs un 12 putnēni

Oktobrī ceļu pie maziem un lieliem lasītājiem sākusi latviešu rakstnieces, dzejnieces un dziesminieces Janas Egles grāmata bērniem un viņu vecākiem Bovijs un 12 putnēni. Vizuāli uzrunājošo ilustrāciju autore – māksliniece Agnese Rudzīte. Grāmatas izdevējs – izdevniecība Latvijas Mediji

Michelin zvaigzne piešķirta arī restorānam John Chef's Hall

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī Michelin Guide 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp Michelin kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam John Chef's Hall, kā arī zvaigzni saglabājis restorāns Max Cekot Kitchen, informēja Michelin Guide pārstāvji.

Rīgā durvis vērs pirmā smaržu galerija Baltijā – Nāsī

Ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 19.00 radošajā mājā Viskaļi (Viskaļu iela 36a, Rīga) tiks atklāta smaržu mākslas galerija Nāsī — viena no pirmajām Eiropā, kas veltīta smaržām kā mākslas medijam, informēja galerijas dibinātājs Sandris Mūriņš

Olga Rajecka izdod jaunu dziesmu un aicina uz četriem dažādiem Vecgada koncertiem

Dziedātāja Olga Rajecka, sadarbībā ar mūzikas autoru Tomasu Kleinu un teksta autoru Guntaru Raču kopīgi radījuši jaunu un saulainu dziesmu Saulīte. Savulaik šis tandēms kopā radīja dziesmu Saule riet, kas pirms desmit gadiem, 2014. gadā startēja Latvijas Eirovīzijas dziesmu atlases konkursā un skan radiostacijās un koncertos vēl joprojām

Liepājas 400 gadu jubilejas svētku koncerta rīkošanai tērēs 200 000 eiro

Nodibinājums Liepāja 2027 (Liepāja 2027) izsludinājis iepirkumu pilsētas 400 gadu jubilejai veltītā galvenā svētku koncerta satura koncepcijas izstrādei un tā pilna apjoma realizācijai, tam paredzot 200 000 eiro, informē Liepāja 2027 sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

VIDEO: DIONA izdod emocionālu dziesmu par sirdssāpēm un cerībām

Ceturtdien, 24. oktobrī, ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi dziedātāja DIONA. Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās.

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu © DIENA

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā attīstības ekonomikas valstu organizācijas BRICS samitā. Šodien viņam paredzēta arī atsevišķa tikšanās ar V. Putinu, vēsta AFP.

Kalendārs

Oktobris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10