Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

1.septembris prieks vai rūpes? Kā silti svētki

Sarmītes un Jura ģimenē 1.septembris ir silti svētki. Četri dēli apmeklē katrs savu skolu. Tā izvēlēta atbilstoši katra interesēm un piedāvātajiem mācību novirzieniem. Puikas jau tagad zina, kādā profesijā vēlētos pelnīt naudu, kaut dažkārt mācības zēniem nemaz tik viegli nesokas. Sarmīte bērnu izglītībā iegulda daudz, ja nepieciešams, pārlasa arī vecākā dēla skolas referātus. Viņas prioritātes ir gluži sievišķīgas — bērni un ģimenes siltuma uzturēšana. Sarmīte nekad nav strādājusi algotu darbu. Naudas pelnītājs ir Juris — aktīvs ģimenes un pagasta dzīves organizētājs. Skolas gada sākums un pēdējā skolas diena Sarmītei ir kā plānota un gaidīta svētku diena, kas tiek svinēta gluži kā dzimšanas diena. Allaž tiek klāts arī svētku galds.

Sagatavošanās drudzis sākas augustā. Sarmīte rūpīgi pārskata skapi un saskaņo dēlu drēbju komplektus, lai visu nedēļu nav jāuztraucas par to, ko viņi vilks mugurā. Mācību grāmatas un darba burtnīcas tiek pirktas pēdējā augusta nedēļā. Tā esot iespējams bērniem pagarināt vasaras brīvdienas, jo apziņa, ka drīz atkal sāksies skola, neatnāk vasaras sākumā vai vidū. Grāmatnīcas apmeklējums ir obligāts pasākums, tikai vīrs var tajā nepiedalīties. Iepirkšanās nereti ir īsta atrakcija ar sacensību garšu — kurš pirmais grāmatu un burtnīcu jūklī atradīs sev meklēto. Vidusskolēniem šogad jāpērkot tikai darba burtnīcas, daudzveidīgāks un garāks saraksts ir jaunākajiem, vajagot krītiņus, plastilīnu, krāsas un citus materiālus radošajām izpausmēm. Kopīgi iepērkoties, dēli pārliecinās, ka diemžēl viss maksā naudu, tāpēc ir vērts iegādāto taupīt, tā novērtējot arī vecāku pūles, kuri gādā līdzekļus, lai visi četri dēli būtu nodrošināti skolas gaitām.u

***

Jauna privātās dzīves diskusija

1.septembris — prieks vai jaunas rūpes?


Jaunais mācību gads sāksies ne tikai ar gladiolu un asteru pušķiem skolēnu rokās. Dižķibeles laikā jaunās paaudzes izglītošanas iespējas materiāli skars gandrīz ikvienu Latvijas ģimeni, kurā aug skolas vecuma bērni un studenti. Kā gatavojat bērnus skolai? Vai vajag, vai mēģināt un vai izdodas ietaupīt uz jaunā cilvēka skolas gaitu rēķina? Kas sagādā vislielākās raizes, pošot uz skolu vai augstskolu savus bērnus? Bērna skolas gaitām sākat gatavoties vai arī atliekat šos darbus uz pēdējo brīdi/dienu? Vai skolas gada sākums ir svētku diena jūsu ģimenē?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko