Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ādā atspoguļojas stress un dators

Par brīvu! Pārsteigums, kad priecīga balss telefonā apstiprina, ka konsultācija pie kosmētiķes ir bez maksas. Šonedēļ dodos uz Saules salonu Lāčplēša ielā 35. Ir ne vairs pārāk agrs otrdienas rīts.

"Būšu augšstāvā, otrās durvis pa labi," saka sejas eksperte Inga, kamēr es lēni un līgani rosos gar mantām garderobē, bet radio kāds svilpo.

Vērtēšana

Nedroši paveru durvis - vai īstās? Trinkšķ zābaku rāvējslēdzējs, un drīz vien esmu guļus. Spožais apgaismojums noteikti atklāj visus sejas efektus un defektus, taču Ingas pirksti ne tikai atslābina, bet netieši aicina iemigt, ja vien nebūtu rīts, ja vien radio klusētu. Tad seko daži profesionāli jautājumi - cik man gadu? Ko lietoju? Vai pumpas veidojas regulāri? Vai iepriekš esmu bijusi uz kādām procedūrām? Pa sejas zonām Inga raksturo ādas stāvokli un tās priekšrocības. Viņa iesaka, ka sejas kopšanai salonā piemērotas būtu attīrošās procedūras, kas aizņem pusotru stundu un maksā 25 latus. Tas gan būtu tikai sākuma ieguldījums, jo āda profilaktiski jākopj katru mēnesi. Procedūras palīdzēs pret ādas niķiem, āda būs gludāka un tīrāka un, protams, novecos lēnāk. Āda sāk zaudēt tvirtumu ap 25 gadiem, saka Inga. Es gan tā nejūtos. Parasti to pamanot pēkšņi, it sevišķi, kad pāri 30. Visātrāk noveco āda ap acīm, jo tur ir visplānākā. It sevišķi, ja apmeklē solāriju un neliek brilles.

No A līdz Z

Pēc brīža tieku aicināta ieņemt daudz labāku pozu - apsēsties. Inga stāsta par ziepēm, ādu attīrošo želeju, pieniņiem un losjoniem un piekodina, ka katrs attīrošais līdzeklis, pat pieniņš, jānoskalo ar ūdeni. Viņa stāsta un ar kustībām parāda, kā jālieto acu un sejas krēmi. Uzzinu visu no A līdz Z par ikdienas kosmētikas minimumu un ādas kopšanas režīmu. Zināmas lietas - gribas smaidīt tikai tāpēc, ka Inga ļoti cenšas.

Eksperte turpina par to, kā seja jākopj ziemā. Mana āda ir kombinēta, bet ziemā vējainā laikā varu lietot krēmu, kas ir barojošs. Viņa sīki izstāsta, kādas ir krēmu atšķirības. Piemēram, sausai ādai domātais man būs par treknu. Jutīgai ādai paredzēts krēms būs maigāks. Naktij gan varu būt noteicēja pati, piemēram, varu lietot vai nelietot toniku, galvenais - ādu notīrīt. Inga stāsta arī par to, kā āda jākopj vasarā, karstumā, pie jūras un arī vējainā laikā, sauļojoties. Iedziļinos saules filtros un saules radītajās ādas problēmās. Vasara gan šķiet tālu, bet, ja jau konsultācija, tad par visu, kas ādu uztrauc.

Tehniskā apkope

Inga izstāsta arī par kosmetologa funkcijām un tā nepieciešamību. Jo re, dators, stress, ēdiens - viss atspoguļojas ādā, bet kosmetologs palīdz regulēt mitrumu ādā. Vēl mēdz būt dažādas ādas problēmas - sejas ērcītes, rētas, baktērijas kuņģī. Ir cilvēki, kuriem esot jānāk piecas, sešas, divpadsmit reizes, lai tiktu galā ar šīm problēmām. Arī es tieku aicināta uz sejas tīrīšanu. Gluži kā uz tehnisko apkopi. Eksperte iesaka augļskābju procedūras. Uzzinu, jo lielāks skābju procents, jo labāka iedarbība. Inga atgādina savu vārdu un mazliet pastāsta par sevi - par izglītību, par to, kā nonākusi Saules salonā. Tas iedvesmo un rada uzticību. Aizdomājos. Sarunu pārtrauc īsziņa Ingas telefonā. Viņa lūdz atļauju, vai drīkst izlasīt.

Mans pēdējais jautājums - kādus produktus izvēlēties? Inga iesaka tos labāk pirkt salonā. Dārgi tas neesot. Ap Ls 14 bundžiņa. Vēl piekodina, lai aktīvos produktus tomēr nepērku. Man vajadzīgi tādi, kas bagātināti ar vitamīniem. Vēl daži precizējoši jautājumi, un pamazām virzāmies uz durvīm. Viņa tās atver, paiet līdzi līdz kāpnēm. "Es nepavadīšu, par konsultāciju naudiņu nevajag," Inga atgādina. Sasmaidāmies. Administratorei telefonsaruna, tāpēc lēni eju viņai garām un pamāju, lai nedomā, ka dodos prom nesamaksājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko