Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Attiecības ar bijušo. Vienas vasaras stāsts

Sandra (vārds mainīts) aizbrauca ceļojumā. Ne uz siltajām zemēm, jo grib just aukstumu. Viņa bieži teica, ka ir brīži, kad gribas nopirkt biļeti vienā virzienā un pazust. Lai nevajadzētu redzēt Viņu ar citu.

Kas viņus saistīja? Divas atšķirīgas pasaules, bet tajā pašā laikā tik līdzīgas - dzeja un mūzika. Vienā viņa, otrā viņš. Divi atšķirīgi dzīvesveidi - vienā bohēma, narkotikas, alus. Otrā neprātīga sacensība ar pilnu krūti dzīvot, bet tikai bez šīm trim lietām, kas gluži kā senā dziesmā - vienmēr līdzās un pa rokai.

Šķita, ka viņiem izdevās. Varbūt tāpēc, ka viņi kopā bija neilgi - pāris mēnešus, vasaru. Bet tajā bija daba, dzeja, lietus, vilcieni, sveces, mūzika, telts, cigaretes, alus, saullēkti, zveja, joņošana pa mežu tumsā un kliedziens - mīlu dzīvi! Viņi dzīvoja brīvdienās, vakaros. Sandra tikšanās nekad nav saukusi par attiecībām, bet par dauzīšanos. Starp viņiem nekā vairs nav, tikai atmiņām pierakstīta klade un nošu grāmata.

Vai tāds triju lietu mīlētājs var patikt? "Var, līdz pēdējam pilienam biju pati. Tikai retumis dzīvē tā laime saskrieties kopīgā domu labirintā un tā arī apvāršņus nesasniegt." Brīžos, kad viņa klusē, šķiet, iztālēm dzird tās vasaras kliedzienu - mīlu dzīvi! Vai tomēr - mīlu tevi? "Nemīlējām gan, bet kopā joņojām, ierēcām par sevi un visiem, nekādas lētas salkanības, tikai nežēlīga patiesība par realitāti."

Sandra reiz redzēja viņu ielās kopā ar meiteni. Viņš esot bijis laimīgs, tikai citāds, koķetērijas mākslas pārpilns. "Kā no citas pasaules - kā romantiskā dejā pagāja garām un neredzēja. Es arī neredzētu." Kopš šīs dejas uz ielas ir kas mainījies. "Smeldz. Ja spētu izlūgties vienu - nekad viņu neredzēt, nesatikt, neko nezināt."

Reiz lasīju, neatminos autoru, ka mīlestība nav nekas cits, kā apzināts lēmums būt kopā. Un vēl, ka mīlestība ir apziņa pieņemt cilvēku tādu, kāds ir. Tikai, kas vienam niķis, trīs svētas lietas - bohēma, alus, narkotikas, otram - svētās mokas! Sen ilūzijas zudušas, bet viņa atskatās un dzīvo atmiņās, punktu pārvēršot daudzpunktē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

RAKSTI MUMS

Vai jūsu bijušie partneri/partneres traucē jaunajām attiecībām? Vai negaidīti uzrodas? Varbūt reizēm tomēr gaidīti? Kā reaģējat, ja jūsu draugs/draudzene tiekas ar savu ar bijušo?

Raksti savu viedokli [email protected]

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko