Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bijušajā Kinogalerijā atvērtais Le crabe ir izcils franču jūras velšu restorāns

Le crabe, Vidusjūras stila restorāns, kas atvērts viesnīcā Justus, bijušajā Kinogalerijā, ir augsti vērtējams jaunienācējs Rīgas gastronomiskajā elitē. Jūras velšu un zivju cienītājiem tas ir sevišķi pievilcīgs — restorāna šefpavārs pirms tam ir strādājis solīdajā Skonto zivju restorānā, kam ar savām cenām, atrašanos ēnainajā Vāgnera ielā un aizvērtajiem aizkariem allaž bijusi rezervēti elitāra aura. Naudas trūkums Le crabe daudziem dara nepieejamu, jo vismaz bez latiem 20 tur grūti paēst un padzert, taču tu zini, par ko tu maksā. Jau ārēji šis lieliskais restorāns ir aicinošs un omulīgs — tādu to dara gan terase, gan mīlīgi veclaicīgā franču art nouveau izkārtņu stilā virs durvīm izzīmētais nosaukums ar krabīti cilindrā. Sabiedrībā, kurā slavenībām ir gluži vai reliģiska aura, pievilcīgs būs arī fakts, ka viesnīca pieder Mumiy Troll talantīgajam vokālistam Iļjam Lagutenko. Tiesa, restorānam esot citi īpašnieki, vēstīja oficiante.

Kamčatkas delikatese franču sniegumā

Franču izpildījuma virtuvē dažādās variācijās dominē Krievijas Tālo Austrumu gardums Kamčatkas krabis, piemēram, krabja gaļa tempurā ar mango salsu un arbūzu mērci (Ls 9) un krabja spīles, ieceptas zaļajā sviestā (Ls 20). Pētot Le crabe ēdienkarti, mutē riešas siekalas. Apsvēru gan Vidusjūras astoņkāja carpaccio (Ls 10), gan Burgundijas vīngliemežus (Ls 6), gan jūras velšu salātus ar Japānas ūdenszālēm Goma Wakame (Ls 7). Izvēle tomēr krita uz marinētu pīles fileju ar sīpolu marmelādi kraukšķīgā filo (rīsu miltu) mīklas groziņā ar apelsīniem un zaļo pistāciju mērci (Ls 8). Burvīgo sarkano sīpolu marmelādi noteikti gribu iemācīties gatavot pati! Pirms maltītes oficiante aperitīvam atnesa karotīti ar olīvu pastas un Madonas kazas siera "kūciņu". Tā mutē izkusa. Krabi nolēmu baudīt bisque formā — debešķīgā krēmīgā krabju zupā. Pēc uzkodām oficiante pasniedza aveņu sorbetu, lai atsvaidzinātu garšu pirms otrā ēdiena. No otrajiem izvēlējos lētāko ēdienu — veģetāro lazanju (Ls 7). Pastas plāksnīšu vietā tajā tika izmantoti ļoti plāni sagriezti baklažāni. Lazanja bija ļoti garšīga un trekna, un varēju to ēst ilgi. Tā bija varena maltīte, kas atstāja lielisku pēcgaršu. Alus Le crabe ir dārgs — puslitrs Užavas maksāja 2,50 latu. Dzērienu kartē atrodams arī absurdi dārgais norvēģu galda ūdens Voss, kas maksā četrus latus pudelītē un atgādina dārgu šampūnu. Vīna karte izceļas ar Rīgā, iespējams, plašāko un labāko šampanieša un dzirkstošo vīnu klāstu dažādās cenu kategorijās. Vilinoši ir arī šeriji un portvīni.

Blīvākā krogu iela?


Restorāna iekštelpas iepazinu pēc maltītes, jo ieturējos terasē. Interjers ar vecajām kumodēm, spriežot pēc izvēlētajiem materiāliem, veidots nolūkā radīt relaksējoša, demokrātiska un solīda Provansas viesu nama noskaņu. Samtainie un formīgie sarkanie dīvāni atgādina krabi. Sienas klāj sarkanie Vecrīgas ķieģeļi, uz grīdas ir vēsi kontrastējošas smilšpelēkas flīzes. Pavīd arī kaut kas no Grieķijas — vietām nelīdzenās balsinātās sienas. Virs durvīm ir šarmanta niša, kurā guļus ieliktas vīna pudeles. Pie sienām — glamūram — Holivudas slavenību fotogrāfijas, kurās visās iemontēts obligāts elements — mazais, sarkanais krabītis.

Reti pusdienoju dārgos restorānos, taču apņēmos, ka tos vēl apmeklēšu. Le crabe raisa patiesu vēlēšanos atgriezties, kad rocība to atļaus, lai omulīgajā atmosfērā baudītu vēl nenogaršotos gardumus. Pāri ielai ir Neiburgs — vēl viens strauju atzinību guvis un cenu ziņā pieejamāks jauns restorāns. Līdz ar šo iestādījumu atvēršanu jau tā ar krogiem apdzīvotā Jauniela līdzās Antonijas ielai, šķiet, kļuvusi par blīvāko restorānu ielu galvaspilsētā.

***

Restorāns Le crabe


Jauniela 24

Atvērts no 12.00 līdz 24.00

Virtuve 88888

Interjers 8888

Apkalpošana 88888

Atmosfēra 8888

***

TVIzklaide ēda

Marinēta pīles fileja ar sīpolu marmelādi filo mīklas groziņā, apelsīna laiviņām un zaļo pistāciju mērci — Ls 8

Krabju bisque zupa — Ls 6

Lazanja ar austersēnēm un kazas sieru — Ls 7

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko