Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bijušajā Kinogalerijā atvērtais Le crabe ir izcils franču jūras velšu restorāns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d
d
df
Jautājums
J
Paldies Madarai par labu atbildi mūsu diždomātājiem un dižrakstītājiem!
Madara
M
Cik daudz emociju. Precizejums pie "Nepatika raksts" - Times apskatnieks divas tresdalas raksta pavada stastot par sevi, nevis edienu. Tam Izklaidee nav vietas. Un ja jums ir taa "APRIEBIES" lasit Dienas krogu apskatus, tad nemociet sevi. Garstavokla uzlabosanai varu ieteikt aiziet uz Le crabe - tiesam labs restorans, lai ari apzimejumu 'izcils', kas jums liek ta 'peerties', skiet ir izvelejusies redaktore. Es katra zina ta nerakstiju. Savukart uz "Kazu Viesa" komentaru varu atbildet ar to pasu - jums laikam "nevelk. pratins nelauj". Jo ko gan citu var secinat no jusu sacereetaa, internetaa tik epidemiski izplatitaa komentara, kas jus ierindo vienmulajaa bezpersonisko frazhu autoru masaa.
Master Chef
M
Nevajag tēlot no sevis gardēdi!!!Zandarts ar sarkanvīna mērci "Demi-glace" ir pasaules kulinārijas klasika!!!
biju
b
Bisque varetu nosaukt kaa adekvaatu, bet ne vairaak. Zandarts ar sarkanviina un zaaveetas galas (vai bekona) meerci. Manupraat sabojaats zandarts. Zandartu ar galas piedaavaam esmu edis ari citur pasaulee sliktos restoranos, kas pretendee uz labu restoraanu imidzu. Viinu izveele ir laba ja ir veelma uz baltajiemviniem. Dizains nekaads ipasais. Atmosfeera - gruti spriest jo bijaam vieniigie visi (pusdienlaikaa), kas nav laba ziime. Secinajums: Latvijaa veeljoprojaam ir drosaak pasuutiit galu, jo to latviesi prot pagatavot. Un tapac nav jaiet uz relativi dargu zivju restoraanu.
Kāzu Viesis
K
Mjā... Tā vien šķiet, ka Diena par restorānu apskatniekiem ļauj darboties ikvienam, kurš izsaka vēlēšanos. Zirnis ar savas jaunības atmiņām par to, kā kādreiz piedzēries, sen jau apnicis, nu jāļauj kādam citam. Bet nevelk. Prātiņš neļauj...
nobels
n
ko jūs te cepaties, pīle arī ir ūdens putns tātad jūras velte!! :)
Paija
P
Rīgas gastronomiskajā elitē apgrozīsies tikai izredzētie. No valdības, aģentūru vai no tumšo biezo gala. Tās jūras veltes tur par neadekvātām cenām pie mikroskopiskām porcijām.
maks
m
arī man savulaik šī vieta bij cieņā, jo tur rādija īsti KINO! LAKRABIS mani nemaz nemaz neinteresē. LABU APETĪTI...
tonijs
t
SARKANO SĪPOLU MARMELĀDE 2 kg sarkano sīpolu vai parasto sīpolu 4 daiviņas ķiploku 140 g sviesta 4 ēdamkarotes olīveļļas 140 g pūdercukura vai brūnā cukura (samalta) 1 ēdamkarote svaigu timiānu lapiņu šķipsniņa rupji maltu čili piparu (ja ir vēlēšanās) 75 cl pudele sarkanvīna 350 ml sarkanvīna etiķa 200 ml portvīna 500 ml burkai gatavošanas laiks 2–2 ¼ stundas un laiks atdzesēšanai. SĪPOLU CEPŠANA Nomizo un smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. Lielā dziļā pannā vai katlā uz lielas liesmas izkausē sviestu un eļļu. Liek iekšā sīpolus un ķiplokus. Labi samaisa, lai tie pārklājas ar taukvielām. Pārkaisa ar cukuru, timiānu, čili (ja izmanto), sāli un pipariem. Vēlreiz labi apmaisa un samazina uguni. Cep bez vāka 40–50 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Sīpoli ir gatavi, kad visa sula ir iztvaikojusi un tiem ir mīksta konsistence. To var pārbaudīt, ar koka lāpstiņu piespiežot sīpolu pie pannas malas. Ja tas viegli sadalās, masa ir nedaudz lipīga un smaržo pēc karamelizēta cukura, cepšanu var uzskatīt par pabeigtu. MARMELĀDES GATAVOŠANA Pievieno vīnu, etiķi un portvīnu. Visu labi samaisa un bez vāka vāra 25–30 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, kamēr sīpoli ieguvuši violetbrūnu krāsu un šķidrums samazinājies par divām trešdaļām. Marmelāde ir gatava, ja, ar karoti viegli nobraucot pa pannu, izveidojas „celiņš”, kas palēnām aizpildās ar sīrupaino šķidrumu. Atstāj sīpolus pannā, lai atdziest, tad liek sterilizētā burkā un aizvāko. Marmelādi var ēst uzreiz vai arī uzglabāt ledusskapī pat līdz trim mēnešiem. No aparmita punkts el vē
Reliģiska aura
R
incants... ... bet tās foto redzamais telpas kiča mistrojums un tekstā pieminētā "art nouveau stila izkārtne" gan rada lielas, lielas šaubas par stila klātesamību. Autorei: Kāpēc domājat, ka "art nouveau" ir franču stils?? Vēsturiski jugendstils iriesācies vācijā bet pēctam višā eiropā un labi piemēri ir pat argentīnā un states. Sarkano sīpolu marmelādi nav jāmācās pagatavot pašai - to var nopirkt bundžās piemēram veikalā mc2.
Zane
Z
Es pati uzcepu tadu zivi majas. ka neviens restorans nestav blakus! Noperku Centraltirgus zivju paviljonaa. Leti un tik garsiiiigi!
pavarserix
p
sefpavara vardu vareja pieminet, ka neka vins ir "izcilas" virtuves autors nevis ipasnieks!!! AMATIERU raksts
pionieris
p
Ko ta tu, sievai vairākas reizes saldētu zivi no copes mājā nes un nes?
yup
y
It kaa gribaas aiziet ietesteet, tacu zinot Rigas zivju restoranu "reputaciju" negribas riskeet. Es kaa makskernieks loti labi varu atskirt vecu (vairakas reizes saldeetu) zivi no svaigas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko