Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzīvokli jaunajā projektā Pārdaugavā Egils un Ilze iekārtoja pēc pašu skicēm

Tumšpelēkajā kroku sofā mēdz iemigt ne viens vien uzņēmēja Egila Krutova un viņa sievas salona Inspira interjera dizaineres Ilzes Krutovas ciemiņš. Ir tik ērti, bet mājas saimnieks jums zem pēdām vēl pastumj balto ādas pufu. Uz stilizētā saimes galda kafijas krūzēs kūst brūnā cukura gabaliņi. Gaiss dzidrs un maigs — Egils un Ilze to dēvē par ozona smaržu, kas caur logiem vēdī no kuplā ozola pagalmā.

Kad pirmoreiz viņi ienāca jaunuzceltajā namā, šeit bija tikai baltas sienas. Elpa aizsitās no skaistā skata: spoži zaļajām koku lapām, kas kā kustīga glezna "nāca iekšā" pa halles, gan arī vannas istabas logu.

Studiju laikā sākot dzīvot Rīgā, Egils un Ilze vairākus gadus īrēja mājokli te vienā, te otrā mikrorajonā. Āgenskalns patika vislabāk, jo šeit saglabājusies Rīgas vēsturiskā noskaņa. Kad nolēma iegādāties paši savu mājokli, izpēti sāka tieši ar Pārdaugavu. Vairāki projekti patika, bet, ievācot informāciju, bija šaubas par kvalitāti.

Kādu dienu, viesojoties pie Egila krustmātes savrupmājā vecajā Ziepniekkalnā, pa logu viņi ieraudzīja būvbedri ar uzrakstu, ka šeit top jauns daudzdzīvokļu nams. Patika, ka projekta attīstītājs namu ceļ ne tikai, lai pārdotu, bet arī savas ģimenes vajadzībām. Pircējus astoņpadsmit dzīvokļiem attīstītājs izvēlējās pats.

Tolaik Ilze absolvēja Mākslas akadēmijas maģistrantūru. Viņa smej, savā ziņā pašu mājoklis sanācis kā pirmais profesionālais pārbaudījums. Gan plānojumu, gan arī mēbeļu skices veidoja Ilze pati. Tā 53 m2 dzīvoklītis tika pie trim telpām: miniguļamistabas pašiem, otras, nedaudz lielākas — ciemiņiem, un halles, kas apvienota ar virtuves nišu.

Izvēlētās krāsas: pelēkā dažādās toņu gammās un baltā, pēc Egila un Ilzes domām, latviešu mentalitātei ir ļoti piemērotas. Plašumu un gaišumu rada trīspadsmit dažāda lieluma logi, viens arī vannas istabā. Plīv koku lapas, mirdz zvaigznes! Lielisks ir Ilzes radītais risinājums "maģiskajiem" sienas skapjiem: vizuāli tie saplūst ar sienu, lieki neaizņemot vietu, un vienlaikus ir dziļi un ietilpīgi. Viegls rokas spiediens, un atveras lieli un mazāki skapji un plauktiņi!

Uz baltās virtuves sienas platekrāna TV pāris vakaros skatās vecās labās itāļu filmas. Ēdienu parasti gatavo Ilze, bet brīvdienās Egils sievai mēdz pasniegt brīnumgardu risoto.

Nākamais sapnis? Mazuļi un māja! Pēc dižķibeles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko