Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Fei-fei

Iespējams, vainojami ārzemēs gūtie iespaidi, taču liekas, ka katram pilnvērtīgam pilsētas rajona centram vajag ne vien veikalu un bankomātu, bet arī savu ķīniešu restorānu. Tas nav gluži civilizācijas stūrakmens, taču piešķir zināmu pasaules noskaņu. Perifērajā Āgenskalnā Tālo Austrumu virtuve vēl nekad nav bijusi, tāpēc ar interesi uztvēru ziņu, ka Āgenskalna priedēs jau dažas nedēļas durvis vēris austrumu restorāns ar akcentu uz ķīniešu virtuvi.

Restorānu Fei-fei (tulkojumā - resnais, resnais), kas izvietojies ceļmalas hruščovkā starp dažādiem veikaliem, var sazīmēt uzreiz, arī tā simpātiskā, tumši spilgtā krāsu salikuma un austrumnieciskā stila burtu dēļ. Ieeja, kas uzteicami papildināta ar ratiņkrēslu estakādi, ir no stūra. Pirmajā stāvā ir trīs galdiņi, pagrabā rūmes nedaudz vairāk. Lai arī paliku sēdēt pirmajā stāvā, pagrabs patika vairāk - tā sarkanbrūni krēslainajai telpai piemita romantiskāka atmosfēra nekā pirmajam stāvam, kurā caur logiem ieplūda daudzdzīvokļu māju rajona pelēkā noskaņa. Pagrabā sienas nišā ir miniatūras ķīniešu slaveno terakotas zaldātu kopijas un bildītes. Kaut kičīgi, bet noskaņu rada. Tāpat kā ķīniešu mūzika - tradicionālā estrāde un mūsdienīgs "mandopops" jeb mandarīnu pops ar sieviešu vokālu.

Fei-fei ir mēreni solīds (arī cenās) restorāns, nevis rajona ieskrietuve. Ēdienkartē ir plaša izvēle, taču dominē Eiropā labi pazīstamie Kantonas provinces ēdieni ar vieglām garšvielām, kā sojas mērci, ingveru, lokiem, ķiplokiem, cukuru, sāli, cieti. Galvenokārt ēdieni ir saldskābajā, piparu, ķiploku un austeru mērcē. Ēdienkartē ir atsevišķas cūkgaļas, liellopu gaļas, vistas un pīles gaļas, zivju un dārzeņu sadaļas. Diemžēl ēdieni nav nosaukti tradicionālajos ķīniešu vārdos, iespējams, lai klientam nebūtu jāpūlas ar izrunu, taču tas arī liedz zināmu intrigu. Gribētos, lai dārzeņu sadaļu papildinātu ar tofu ēdieniem.

Pasūtīju tradicionālās dim-sum (ēdienkartē nosauktas par dim-sun) uzkodas, kas ir kraukšķīgā, plānā mīklā iecepti dārzeņi, jūras veltes un gaļa, un ne brīdi nenožēloju. Kopā ar čili mērci šie gardumi burtiski kusa mutē. Savukārt otrajā ēdienā - brokoļi un šampinjoni austeru mērcē - gribējās vairāk brokoļu.

Fei-fei tiek piedāvāti arī suši - maki un nigiri. Tie arī ir restorāna lētākie ēdieni - porcija maksā ap diviem latiem, uzkodas - no viena līdz trim latiem, veģetārie ēdieni - līdz trim latiem, vistas ēdieni un cūkgaļa - ap četriem latiem, liellopu gaļas ēdieni nedaudz dārgāk, zivs - jau ap pieciem sešiem latiem. Dārgākie ir pīles gaļas ēdieni - ap desmit latiem. Par rīsiem un citām piedevām jāmaksā papildus. Saldajā dominē ličī augļu deserti. Diemžēl vēl netiek piedāvātas zupas, un, kā varēja spriest pēc ēdienkartes, nav arī alkohola. Pilnvērtīgam ķīniešu restorānam būtu tikai normāli piedāvāt ķīniešu alu, vīnu vai degvīnu. Ēdienus iespējams nopirkt arī līdznešanai, taču tas netiek reklamēts. Ja es būtu restorāna īpašniece, tad gan reklamētu šo iespēju, turklāt piedāvātu līdzi nesamo ēdienu iespējami lēti un pievilcīgā iepakojumā.7

***

Restorāns Fei-fei

Melnsila iela 23-42, 11-22

interjers 8888

ēdieni 888

atmosfēra 8888

apkalpošana 88888

***

TV Izklaide ēda:

Dim-sum - Ls 3

Sēnes un brokoļi austeru mērcē - Ls 3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko