Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ilzei Naglai kūciņas — plastmasas nieki

Kā ar lupatu notrauš putekļus, tā ar sportošanu un seriāliem Ilze Nagla aizslauka ikdienu

LTV1 raidījuma De facto vadītājai Ilzei Naglai skolā fizkultūra riebās, jo bija jāsporto līdz asins garšai mutē. Nu riebums pārvarēts.

Kā pārvarējāt nepatiku?

Sāku skriet. Sākumā skrēju nepareizi. Tā ir daudziem skrējējiem iesācējiem. Šķiet, ir spēks, un tu skriesi un skriesi, bet nogursti, ir grūti. Iepriekš skrēju periodiski, vairāk pavasarī, kad viss plaukst, putni čivina. Atsāku un beidzu. Tagad jau gadu skrienu ar pulsametru. Zinu, ka man ir jāskatās uz pulsu, nevis jāvadās pēc sajūtas. Skrienu trīs reizes nedēļā, ziemā darbs vairākas reizes iztraucēja, tad skrēju divas reizes. Uzlieku mūziku uz ausīm — tādu, kurai varu dungot līdzi, lai nav jāklausās savās elsās vai elpā, un skrienu.

Kāpēc jums tas vajadzīgs?

Pirmkārt, skriešana dod vairāk spēka. Otrkārt, gandarījumu. Ir prieks, ka, kāpjot piektajā stāvā, kāds no kolēģiem aizelšas, bet es — ne. Mazliet nodarbojos arī ar jogu. Tas palīdz iegūt dvēseles mieru.

Kas jums ir kārdinājums?

Bulciņas, kūciņas man nav kārdinājums. Tās man ir kā plastmasas darinājumi — smuki izskatītās, bet plastmasu taču necenšamies apēst. Man ir alerģija pret miežiem, kviešiem, rudziem, auzām. Tas ļauj atteikties no balto miltu produktiem un uzturēt veselīgu diētu. Protams, pietrūkst rupjmaizes, rabarberu, ābolu, zemeņu debessmannas. Neatceros, kad ēdu, piemēram, desas un citas tamlīdzīgas lietas. Maizes vietā ēdu rīsu galetes. Salātus ēdu. Vēl mēģinu atteikties no gaļas.

Kāpēc no gaļas?

Tas jogas dēļ. Atsakoties no gaļas, tad no zivīm, gribu saprast, kā mainīsies sajūtas.

Kā pārorientējaties no darba uz mājas lietām?

Ar skriešanu un jogu. Ja atnāku mājās nogurusi, ārā līst — eju skriet, lietus visu noskalo. Kļūstu pavisam cits cilvēks, varbūt nogurusi, sasvīdusi, bet stundas vai pusstundas laikā varu pārslēgties. Vēl esmu gājusi meditācijas kursos. Ir bijuši meditācijas mēģinājumi, bet mans prāts ir grūti vadāms, nevaru lielīties ar kādiem sasniegumiem.

Kas dod mundrumu?

Nav tādu. Kafiju nedzeru, dzeru parastās tējas, piemēram, kumelīšu. Manā darbā svarīgs gribasspēks. Darba procesa vidū nevaru paņemt pauzi, iziet ārā, pagulēt diendusu vai iziet pie dabas. Svētdien ir raidījums neatkarīgi no tā, ja vienā brīdī šķiet, par daudz. Darbs saistīts ar sliktām ziņām un veiksmes stāsti ir reti, tāpēc gandarījumu dod komunikācija. Interesanti ir runāt ar cilvēkiem, ja redzu, ka viņu intelekts mirdz. Tāpēc man labāk patīk runāt nevis ar politiķiem, bet ar ekspertiem.

Ir kādi skaistuma rituāli, kas palīdz labi izskatīties?

Sagurušu izskatu vai lokus zem acīm var aizgrimēt, grimētājs palīdz. Reizi mēnesī eju pie kosmetologa. Katru nedēļu cenšos iet uz masāžu. Manikīrs. Frizieris.

Kāda loma kosmētikai?


Jau pāris gadu nelietoju ķermeņa krēmus, bet eļļas. Cilvēks caur ādu uzsūc daudz, eļļas ir dabiskākas. Alerģija man liek būt uzmanīgai arī ar dažādām ķīmijas lietām. Drēbes mazgāju pēc iespējas ar veselībai draudzīgāku veļas pulveri. Varu lietot ajūrvēdas zobu pastu, bet trauku mazgājamais līdzeklis ir trauku mazgājamais līdzeklis.

Kādi jums ir niķi?

Neiet laikā gulēt. Vakarā visas čakras atveras, gribas darboties. Taču labs miegs ir svarīgs. Ik pa laikam apņemos sākt iet gulēt desmitos, lai vienpadsmitos izslēgtu gaismu. Bet manus centienus dzīve ieliek savos rāmjos.

Kas palīdz iemigt?

Skriešana. Vēl atslābināšanās tehnika. Atslābinu visas ķermeņa daļas, sākot no kāju pirkstiem. Parasti līdz galvai netieku, jau ap vēderu miegs ir klāt. Esmu dzērusi arī baldriānu tēju. Vēl svarīgi, lai guļamistabā ir patīkama atmosfēra, ko dod mīļotais cilvēks blakus. Svarīga ir gaiša vide — gaišas sienas un mēbeles, bet naktī jābūt tumsai.

Vai TV daudz skatāties?

Ir jāskatās, jāzina, kas notiek Latvijā. Kā ar lupatu notrauš putekļus, tā es ar seriāliem varu noslaucīt ikdienu. Diskos ir pāris seriālu — Draugi un Black Books — britu melnais humors. Redzēti ntās reizes, bet uzlieku un, šiverējot pa virtuvi, varu atskriet uz kādiem jokiem.

Ārstus bieži apmeklējat?

Uz pārbaudēm eju regulāri. Pēc skolas beigšanas palaidu garām vienu veselības problēmu, pēc tam ilgi ārstējos, otreiz to nepieļaušu. Sekoju sev līdzi. Finansiāli lētāk, un ir miers, ka viss ir kārtībā.

Un kaitīgie ieradumi?

Varu apēst vienu šokolādīti, bet kuram šokolādīte negaršo? Nesmēķēju, savulaik gan esmu to darījusi kompānijas pēc. Pazuda kompānija, un atmetu pīpēšanu.

Esat emocionāla?

Jā, diezgan. Bet zibeņi noskrien, un viss ir kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko