Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Inčukalnā notiks II Vislatvijas Zirgu dienas

II Vislatvijas Zirgu dienas 8. un 9. augustā  pulcēs šā sporta veida cienītājus Jātnieku sporta centrā Inčukalnā. Pārdomāti izstrādātā sacensību programma priecēs kā dalībniekus, tā arī skatītājus. Jauno Jātnieku skola kārtējo reizi ir parūpējusies par īstiem svētkiem zirgu cienītājiem, kā arī radījusi patīkamu gaisotni ģimeņu atpūtai.

Divas rūpīgi saplānotas sacensību dienas piedāvās aizraujošas sacīkstes dažādās zirgu sporta disciplīnās. Tās ievadīs vadības maršruts bērniem ar ponijiem soļu un rikšu gaitā. Paredzēts ir arī lēkšanas maršruts ponijiem ar šķēršļu augstumu līdz 70 centimetriem. Apbalvoti tiks visi mazie drosminieki! Neizpaliks arī augstlēkšana, komandu maršruts maskās un stafete ar izslēgšanu. Sacensību programmā ir iekļauta arī iejāde – kjūrs pāros mūzikas pavadībā, kā arī sarežģītāki elementi tiks izpildīti pa vienam. Pirmo reizi tiks noskaidrots labākais konkūrists dāmu un kungu grupā, veicot īpašus amazoņu un puišu maršrutus. Blakus sacensību laukumā notiks draivings jeb pajūgu braukšana zirgiem un ponijiem vienjūgos. Sacensību starplaikos būs dažādi ar zirgiem saistīti priekšnesumi un paraugdemonstrējumi.

Viens no svētku galvenajiem notikumiem būs - Mrs. Universe kauss, kurā piedalīsies tikai vīriešu kārtas pārstāvji! Rīgā, Mrs. Universe 2009 finālā, piedalīsies dalībnieces no daudzām pasaules valstīm, un Latviju šajā konkursā pārstāvēs ikšķiliete Evija Indriksone - Nikonorova. Ir plānots, ka pasaules skaistākās precētās dāmas kā goda viešņas piedalīsies II Vislatvijas Zirgu dienās Inčukalnā, kur sacensību ietvaros jātnieki cīnīsies par Mrs. Universe 2009 kausu.

Šogad svētku dalībniekiem ir sagatavots pārsteigums – dragreiss ar zirgiem! Speciāli ierīkotā 200 metru garā skrejceļā dalībnieki startēs pa divi, pusfinālā un finālā noskaidrojot labāko. Jātniekiem distance ir jāveic bez piešiem un steka, kas šajā distancē ir aizliegti. Pēc šāda principa notiks arī dragreiss rikšotāju šķirņu zirgiem divričos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko