Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ķemeru nacionālajā parkā tiek organizēta pūču ekskursija

Siltais laiks ir pa īstam atmodinājis pūces, tādēļ Ķemeru nacionālā parka fonds aicina uz šogad jau otro pūču ekskursiju 8.aprīlī plkst.20 Ķemeru apkārtnē, informē Dabas aizsardzības speciāliste Agnese Balandiņa. Dalības maksa ir 3 Ls, bērniem un skolēniem bez maksas. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ interesentus lūgums pieteikties savlaicīgi.

Ķemeru nacionālā parka fonds šogad jau rīkoja pūču ekskursiju Ķemeru apkārtnē 26.martā. Tās dalībniekiem izdevās redzēt un dzirdēt Latvijas lielāko pūci - ūpi, kā arī mūsu mazāko pūcīti - apodziņu. Tā kā cilvēku atsaucība ir ievērojama, tiks apsvērta iespēja nākotnē pūču ekskursijas pārvērst par tradīciju.

Ķemeru nacionālajā parkā ligzdo vairākas pūču sugas, tostarp, meža pūce, apodziņš, kā arī Eiropā un Latvijā aizsargājamais ūpis. Ekskursijas laikā mēģināsim saklausīt un, iespējams, pat ieraudzīt kādu no šiem interesantajiem meža iemītniekiem. Tiesa, veiksme šādā ekskursijā ir ļoti atkarīga no laika apstākļiem, kā arī no tā, cik klusi un uzmanīgi uzvedas paši ekskursijas dalībnieki. Pasākuma apmeklētājiem lūgums izvēlēties siltu un iespējami "klusu" (tādu, kas nešvīkst, nečaukst utt.) apģērbu, kā arī ērtus, stabilus apavus, ar kuriem var ērti pārvietoties arī slapjumā un sliktas redzamības apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko