Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kristaps Ceplis: Lai kājām labi un smuki izskatās

Agrāk tomēr bija labi - maza dūmu istabiņa, klona grīda un tu esi zirgā. Tak tagad lietas maķenīt mainījušās un māla klons zem kājām var aizraut tikai nelabojumus etnogrāfijas fanus un bezpajumtniekus, kuriem izdevies atrast jumtu. Manai mājai vajag labu grīdu! Bet kāda tā ir?

Mana līdzšinējā dzīve ir pagājusi pēc labākajiem padomju būvniecības paraugiem celtā daudzdzīvokļu namā, kur grīdas seguma evolūcija sākās ar salaidumu vietās atlupušu preskartonu tradicionāli brūnā krāsā, bet grīdas augstākajā attīstības stāvoklī tās segums ieguva viengabala linoleja loksni. Tagad es varu pilnīgi droši apgalvot, ka neko no iepriekš aprakstītā uz savas mājas grīdas negribu redzēt. Patiesībā nespēju iedomāties grīdu no nekādiem plastiskiem un mākslīgiem izstrādājumiem.

Iepriekšējos bloga ierakstos norādīju, ka man vissimpātiskākais risinājums šķiet parasta dēļu grīda. Pats tādu neesmu kopis, bet cik ir nācies redzēt dēļu grīdu "darbībā" nav kur piesieties - man tā patīk gan vizuāli, gan uz tausti. Tomēr problēmu rada fakts, ka ar formulējumu "dēļu grīda" tālu netiksi. Dēļi mēdz būt dažādi. Ir priedes, egles, ozola, oša, Sibīrijas lapegles un vēl sazinkādas tur grīdas. Tālab vēršos pie cienījamā lasītāja ar lūgumu - kādus dēļus man izvēlēties? Cik esmu apskatījis piedāvājumu lētākie ir egles un priežu dēļi. Vēl cenu samazina dēļu zarainība - vizuāli man zari netraucē, pat patīk, bet nezinu vai nav kāds mehānisks knifs tajos zaros. Kā variants tiek piedāvāts arī parkets, bet dēļi tomēr man patīk labāk. Ir dzirdēts arī par līmētiem grīdas dēļiem, taču tas izklausās dikti ķīmiski.

Vismaz vannas istabā un tualetē problēmu nav - tur būs flīzes. Tikko radās ideja, varbūt flīzes vajag ieklāt arī priekštelpā, daži iesaka flīzēt virtuves daļu, jo dēļus būs grūti kopt, savukārt tikpat daudzi saka, ka dēļiem virtuvē nav nekādas vainas.

Apkopojot manu izplūdušo stāstījumu vēlos jautāt cienījamiem lasītājiem - kāda jūsu pieredze ar grīdām, ko ieteiktu, kādu koku izvēlēties un kāpēc.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko