Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas Zooloģiskajā dārzā varēs uzzināt bērna augumu un svaru

Sestdien no plkst.13 līdz 18 Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks akcija "Audz liels, stiprs un vesels!", kuras laikā būs iespēja uzzināt, kāds ir bērna auguma garums un svars, informēja akcijas rīkotāju pārstāve Laura Zvirbule.

Pasākuma laikā četras Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) bērnu māsas mērīs un svērs ikkatru bērnu, kura vecāki to vēlēsies.

Akcijas mērķis ir uzrunāt vecākus, atgādinot, ka ir regulāri jāseko līdzi sava bērna augšanas rādītājiem, jo katru gadu Latvijā piedzimst aptuveni 20 bērni, kuriem laika gaitā tiek konstatēti augšanas traucējumi.

Kavēta augšana atstāj iespaidu ne tikai uz auguma garumu, proti, ārieni. Augšanas hormons ietekmē vielmaiņas procesus organismā, kā arī veic nozīmīgas funkcijas kaulu augšanas procesā.

BKUS aicina regulāri sekot līdzi sava bērna auguma un svara rādītājiem. Veselam bērnam mērījumi jāveic vismaz vienu reizi gadā. Bērni līdz četru gadu vecumam jāsver un jāmēra vismaz reizi sešos mēnešos, bet zīdaiņi līdz viena gada vecumam jāsver un jāmēra katru mēnesi.

Vairāk par bērna augšanu un iespējamiem augšanas traucējumiem var lasīt arī mājaslapā "www.EsAugu.lv", kas ir pirmā interneta vietne Latvijā, kas skaidro bērna augšanas procesu - vienu no svarīgākajiem attīstības rādītājiem.

Kā ziņots, līdz 28.augustam Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiek "Svītraino dienu 2011" pasākumi. Pasākuma laikā ikkatrs apmeklētājs no plkst.12 līdz 16 var uzzināt par svītru, krāsu un rakstu lielo nozīmi dzīvnieku pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko