Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vīna abonements

Runājot par abonementiem, esam pieraduši domāt par laikrakstiem vai teātri. Jau kādu laiku šim sarakstam pievienojies arī abonements uz fitnesa zāli un rindā stāv jauna "pozīcija" - vīns. Šis, pasaulē aizvien lielāku popularitāti iekarojošais pakalpojums, pirmajā mirklī rada virkni jautājumu - ko tas īsti nozīmē, un kāda mārrutka pēc kas tāds vispār nepieciešams? Vīna abonementu entuziasti ir pārliecināti, ka šim pakalpojumam plusu ir krietni vairāk par izpalikušo stāvēšanu rindā pie lielveikala kases.

Klasika un medaļas


Neskaitāmie vīna veikali internetā piedāvā saņemt trīs vai sešas pudeles mēnesī vai arī lielāku sūtījumu reizi trijos mēnešos. Vai šim pakalpojumam, bez sirdi sildošās sajūtas, ko dod apziņa par savā īpašumā esošu "vīna pagrabiņu", ir kādas citas priekšrocības? Jā, pirmkārt, tā ir cena, laikrakstam Die Welt pauž pragmatiskie vācu vīna eksperti. Šajos komplektos parasti tiekot piedāvāti ļoti pieņemami vīni par patiešām saprātīgu cenu. Turklāt nav tā, ka mēnešiem ilgi nākas dzert vienu un to pašu vīna veidu. Vairums virtuālo vīna veikalu, līdzīgi kā kabeļtelevīzijas, piedāvā veselu pakalpojumu pakešu sēriju. Konservatīvākiem pircējiem vai "iesācējiem" iesaka izvēlēties sēriju Klasika, gardēžiem - piedāvājumu, kas ietver vienīgi starptautiskās izstādēs apbalvotus vīnus, bet eksperimentētājiem - tādus pārsteiguma piedāvājumus kā "Labākie pavasara vīni" vai "Toskānas zelta trio". Dabas bērnus noteikti priecēs vīnu izlase vienīgi no bioloģiskām saimniecībām, savukārt ar diabētu sirgstošo opi - īpaši šiem cilvēkiem paredzēti vīni.

Pats esi eksperts


Vairākas virtuālās pārdotuves klientiem piedāvā kļūt par īstiem vīnziņiem - jūs varat pasūtīt ekspertu par labākajiem (no attiecīgā veikala sortimenta un izvēlētajā cenu kategorijā) atzītos kāda reģiona vai noteiktas vīnogu šķirnes vīnus. Tiem, kas ir pārliecināti, ka atslēga meklējama pareizajā kombinācijā, tiek piedāvāts "vīna+siera" komplekts - kopā ar vīna pudelēm pasūtītājs saņem arī atbilstošus sierus. Vācijā sparģeļu sezonas laikā interneta veikali piedāvā iegādāties speciāli šiem dārzeņiem piemērotus baltvīnus. Tas dod iespēju katram pašam izšķirties, vai sparģeļiem piemērotāks ir Riesling vai Chardonnay vīnogu šķirnes vīns. Turklāt vēlāk var nebaidīties publiski ar pārliecību balsī aizstāvēt savu izvēli - ekspertu atzīti galu galā ir abi.

Tiek piedāvāta arī iespēja saņemt informatīvos materiālus par noteiktu vīnu saderību ar pārtikas produktiem. To, protams, piedāvā arī jebkura vīna grāmata, taču interneta veikalu īpašnieki ir pārliecināti, ka viņu piedāvājuma spēks ir klāt nākošajā "ilustratīvajā materiālā", kā arī virtuālās vides nodrošinātais klātbūtnes efekts. "Es dalos savā pieredzē ar klientiem par katru vīnu. Es atbildu uz katru jautājumu un ievietoju labākos jautājumus ar atbildēm mūsu mājaslapā. Es esmu viņu personīgais vīna gids," tā Business Wire stāstīja virtuālo vīna dārzu pionieris Pīters Grenofs, 1995.gadā atklājot savu veikalu internetā. "Ar manu palīdzību cilvēki mācās par vīna baudīšanu un izveido savu gaumi. Parasti šāda līmeņa konsultācijas pieejamas vienīgi ekskluzīvos restorānos, taču tagad es varu sniegt padomus cilvēkiem visā pasaulē viņu pašu mājās". Varbūt Latvijas augstas inflācijas apstākļos cilvēkiem tieši tas ir vajadzīgs - luksusa sajūta par vidusmēra cenu?4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko