Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vīna studija

Par Vīna studiju izdzirdēju no kādas paziņas - esot populāra vieta. Pieņēmu uzaicinājumu tur satikties. Antonijas un Elizabetes ielas stūris vispār ir jauks - ēnains, vakareiropeiski grezns. Šai ziņā Vīna studija tur iederas - pārticīga, minimāla, konservatīva. Bet es neteiktu, ka tai piemīt kaut kas izteikti individuāls - varbūt tāpēc, ka tā vēl ir jauna.

Tikpat labi tā varētu būt kāda dārga veikala delikatešu nodaļa. Vīna studijā, šķiet, pulcējas labi situēti, arī sabiedrībā pazīstami cilvēki virs 40 gadiem. Nosauļojušies, vasarīgās, gaišās drēbēs, ietekmīgi, rāmi, apmierināti ar sevi. Reizēm ienāk pa kādai greznai cacai, atvainojiet, jaunkundzei augstpapēžu kurpēs. Nepaguvu pamanīt - ar plaukstas sunīti azotē vai bez tā. Vietu ir veidojis jauns arhitekts, taču, šķiet, primāri tā nav paredzēta jauniem cilvēkiem.

Vīna studija ir profesionāls vīna bārs/veikals, kurā dominē izmeklēti itāļu, vācu, austriešu un Jaunās pasaules vīni, piedāvājumā ir arī grapas klāsts. No ēdieniem ir vienīgi uzkodas: siera un gaļas plates, salāti, bagetes u.tml.

Neesmu objektīvs vērtētājs - izdzirdot vārdus "studija" un "galerija", saklausu tukšumu. Iespējams, Vīna studija vīnzinību īsteno tik nopietni, ka ir pelnījusi saukties par studiju. Starp citu, tur arī ir vīna skola. Taču minētie vārdi būtībā raksturo sabiedrību, kurā visparastākā patērēšana ir kļuvusi par mākslu, un šī iemesla dēļ jau vairākus gadus "studija" vairs nenozīmē to, ko senāk, - vietu, kur radīt un izstādīt mākslu, nevis preces, frizūras, gela nagus utt.

Par kādu salīdzinājumu. Kolēģe stāstīja: dzirdējusi sakām, ka Vīna studija tagad ir topā, apdraudēts esot leģendārais Andreja Žagara Osīriss. Šīs vietas nekonkurē - Osīriss ir restorāns. Un, ja reiz salīdzina - Osīrisam piemīt gars un intimitāte, ko spēj sniegt tikai vecums un zināma vēsture. Varētu piekrist savai paziņai - šis drīzāk ir tāds kā Fabrikas restorāns vīna mīlētājiem (Fabrikas restorāna interjers ir smalkāks).

Tiesa, visa šī mana čīkstēšana netraucēja mums ar paziņu beigās omulīgi piedzerties. Vīna studijā noteikti atgriezīšos, vismaz veikalā, kad tur būs labi gruzīnu vīni, ko someljē solīja, vai arī kad gribēsies nopirkt kādu pudeli atsvaidzinoša prosecco. Pēdējais, ko dzirdēju, ejot ārā no Vīna studijas, bija kāda vīrieša jautājums otram: "Vai tavs suns kādā izstādē ir bijis?"

***

Vīna studija

Adrese un darba laiks: Elizabetes iela 10, vīna bārs: 12-24, vīna veikals: 10-22

dzērienu karte HHHHH

interjers HHHH

atmosfēra HHH

apkalpošana HHHHH

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko