Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Ābolu un dzērveņu pīrāgs

Kā saldēdienu Valentīndienas vakariņām Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot ābolu un dzērveņu pīrāgu.

Pagatavošana:

1. Nomizo ābolus, izgriez serdes, sagriez tos nelielās šķēlēs.

2. Liec ābolu šķēles ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru.

3. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3-5 minūtes, tikai nepārvāri, lai āboli neizjūk.

4. Ietaukotā taisnstūra formā ieklāj kārtaino mīklu.

5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

6. Uz kārtainās mīklas liec dzērvenes un pārkaisi ar kanēli.

7. Pārlej ar medu un kārto ābolus.

8. Cep 15 minūtes.

9. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisi ar pūdercukuru.

10. Liec atpakaļ krāsnī apbrūnināties vēl 10 minūtes.

11. Ļauj kūkai nedaudz atdzist, izņem no formas un sagriez.

Ābolu kūku vari pasniegt kopā ar saldējumu un svaigām piparmētru lapiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Kārtainā mīkla - 100 g, Āboli - 400 g, Lielogu dzērvenes - 80 g, Medus - 2 ēdamk., Kanēlis - 1 ēdamk., Pūdercukurs - 2 ēdamk., Ūdens - 1 l, Laims - 1 gab, Brūnais cukurs - 1 ēdamk.

Padoms:

Atceries – neizlej ūdeni, kurā vārīji ābolus, tas kopā ar dzērvenēm lieliski garšos kā siltais dzēriens pie kūkas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko