Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aprīļa beigās notiks 11. Rīgas Starptautiskais autošovs

No 29. aprīļa līdz 2. maijam Ķīpsalā norisināsies gada lielākais autonotikums Latvijā – 11. Rīgas Starptautiskais autošovs, kas piedāvās interesantu ekspozīciju un plašu pasākumu programmu.

Ķīpsalā  četru dienu garumā vienuviet būs iespējams apskatīt plašu spēkratu klāstu – sākot no pašu ķīlētiem, interesantiem vāģiem, speciāli aprīkotiem sporta automobiļiem, retro auto, entuziastu klubu skaistākajiem auto eksemplāriem līdz pat star cars un jaunajiem automašīnu modeļiem.

Autošovam šogad būs četras sadaļas – "Auto Exotica", "Auto Exclusive", "Auto Sale" un šī gada jaunums – "Auto Profi", kas ietver automobiļu piederumus un iekārtas gan profesionāļiem, gan ikdienas autolietotājam.

Akcentēta ir  "Auto Exotica" daļa, kurā plaši būs pārstāvēti populārākie Latvijas un Baltijas autoentuziastu klubi, kas prezentēs savus labākos un interesantākos automobiļus. Šobrīd dalību izstādē ir pieteikuši 13 autoklubi – Honda, BMW, VW Beetle, BMW Power, Smart Club Baltic, 3000GT, Japcar, DSM, Babe Racing Club, Hotroad LT un citi . Tāpat arī izstādē būs plaši pārstāvēti pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu labāko tūninga meistaru ekstremāli tūnētie un modificētie spēkrati.

Arī šogad notiks tūnēto automobiļu konkurss, kurā īpaši izveidota autoekspertu komisija autošova laikā vērtēs visus tūnētos un eksotiskos automobiļus un piešķirs balvas dažādās kategorijās, piemēram, "Labākais Eiropas auto", "Labākais Japānas auto", "Labākais sacīkšu auto", "Oriģinālākais stends" un citās nominācijās.

Plānots, ka Ķīpsalā atkal varēs klātienē apskatīt rūcošo monstru Monster Truck, kas ceļu mēros no Zviedrijas.  Varēs vērot iespaidīgu Monster Truck šovu, kura vajadzībām tiks ierīkota speciāla 200 metrus gara trase un tiks izmantotas 10 mašīnas, kuras šis milzis pārvarēs bez jebkādām grūtībām. Šāds šovs klātienē Latvijā būs vērojams tikai otro reizi.

Projekta radošā komanda strādā, lai Rīgā prezentētu pirmo krievu sporta superautomobili "Marussia", kas pērn tika prezentēts Frankfurtes autošovā. Šīs sporta automašīnas projekta autors ir autosportists un mūziķis Nikolajs Fomenko. Spēkrats ir izgatavots pēc F-1 bolīdu tehnoloģijām, turklāt automašīnai, tāpat kā datoriem un mobilajiem telefoniem, ir iespēja mainīt virsbūvi pret kādu no piedāvātajām virsbūvēm.

Iespējams, pati lielākā izstādes zvaigzne būs nevis Zviedrijas, Krievijas vai Vācijas autoentuziastu meistardarbs, bet gan tepat kaimiņos – Lietuvā – tapusi tūninga entuziasta unikāla superautomašīna.

Vairāk - www.bt1.lv/autoshow .




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko