Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Birojs pusmetra platībā

Universālu elektropreču stāšanās specializēto ierīču vietā nu jau pāris gadus kļūst par stabilu, neatgriezenisku tendenci. Mums ir telefoni, kas spēj atskaņot mūziku un fotografēt. Ir fotokameras, kas prot filmēt video, mūzikas atskaņotāji, kas ļauj sērfot internetā un arī printeri, kas kopē, skenē, sūta faksus un turklāt informācijas apmaiņai neizmanto vadus.

Viens no šo universālo «mājas biroju» eksemplāriem - marta sākumā prezentētais Hewlett Packard Photosmart Premium All in One - uz laiku nonāca arī Dienas rīcībā un, jāatzīst, bijām patīkami pārsteigti par tā iespējām. Tātad, kas slēpjas zem nosaukuma «viss vienā»? Tas nozīmē, ka šī ierīce spēj gan kopēt, gan drukāt, arī fotogrāfijas, gan noskenēt dokumentus, gan sūtīt faksu. Vienkāršiem vārdiem sakot: šajā aptuveni pusmetru platajā kastē iespiestas četras dažādas ierīces, kas vēl pagājušā gadsimta nogalē katra būtu aizņēmusi tikpat daudz vietas, ja ne vēl vairāk.

Dati bez vadiem

Kompaktais izmērs ir spēcīgs arguments arī sacensībā ar līdzīgus mājas birojus piedāvājošiem konkurentiem. Photosmart Premium var ērti nolikt uz rakstāmgalda vai paslēpt istabas stūrī un tas neaizņems daudz vietas. Taču tikpat labi čaklo, 10,4 kilogramus smago palīgu var nolikt skapī vai mantu kambarī. Tam nav obligāti jāatrodas datora tuvumā, jo HP ierīcei vajadzīgs tikai viens vads - elektrības tīklam pievienojamais. Visu informāciju Photosmart saņem ar bezvadu tehnoloģiju palīdzību vai arī no dažādiem datu nesējiem. Piemēram, fotogrāfijas var izdrukāt uzreiz no USB, micro SD vai fotokameras atmiņas kartes. Uz printeri ar bezvadu sakaru palīdzību var arī nosūtīt attēlus no, piemēram, mobilā tālruņa. Tas nozīmē, ka nekas nav jāielādē datorā. Tās var drukāt uzreiz, turpat printerī veicot attēliem pamatkorekcijas. Piemēram, noņemt sarkano acu efektu.

Sliktākā puse darbā ar multifunkcionālām, iespējām bagātām ierīcēm ir to savešana darba kārtībā. Diemžēl šis secinājums attiecas arī uz Photosmart Premium. Programmu instalēšana un savienošana ar tīklu ir kaitinoši ilga un, šķiet, bez dažām operācijām jau nu noteikti varētu iztikt. Taču, ja vēlaties, lai viss strādātu kā nākas, ar šo posmu vienkārši nāksies samierināties

Noderētu lielāks ekrāns

Toties tālākajā lietošanā viss ir skaidri un saprotami. Uz vadības paneļa ir sešu centimetru šķidro kristālu ekrāns, bet visa vadība notiek ar taustiņiem. Ekrānu var palocīt skatienam ērtākā leņķī, diemžēl tas ir par mazu, lai saskatītu sejas vaibstus un dažādus sīkumus. Tādēļ, ja vēlaties atlasīt labākās, drīzāk vajadzētu ņemt talkā datoru vai vismaz fotokameras displeju. Lai arī pogu spaidīšana uz paneļa ir vienkārša un pārpratuma dēļ iekulšanās nopietnā ķezā nedraud, nebūtu slikti, ja displejs tomēr būtu skārienjūtīgs. Jau desmitiem reižu pierādījies, ka cilvēki ātrāk noorientējas situācijā, ja viņam jāspiež tieši uz vajadzīgās ikonas, nevis jāmeklē norādītais simbols uz kāda cita taustiņa.

Ja vēlaties, Photosmart Premium var savienot ar internetu un citām ierīcēm arī ar vadiem. Komplektā to ir tik daudz, ka sākumā viesiem pagrūti atrast pielietojumu. Taču datu pārraide caur Wi-Fi un Bluetooth savienojumiem ir pietiekami ātra, lai nebūtu vajadzības pēc fiziskas sasaistes.

Kā īsts fotoprinteris

Tintes printera uz fotopapīra uzdrukātās bildes ir burvīgas. Spilgtas krāsas, kas ātri nožūst un neizsmērējas neapdomīgi paķerot tikko apdrukāto lapu pirkstos, skaidri attēli un iespējas papildināt tos ar dažādiem krāsainiem rāmīšiem. Tiesa, to skaits ir neliels un varētu vēlēties vēl šādus tādus papildu nieciņus. Iepriecina iespēja uzreiz printerī izvēlēties attēlu lielumu un izvietojumu uz lapas. Piemēram, trīs bildes uz vienas. HP jāpaslavē arī par to, ka šajā modelī izdevies novērst bronzas spīdumu, kādu uz fotogrāfiju tumšajiem toņiem atstāj daži kompānijas ražotie fotoprinteri.

Fotopapīram printerī atvēlētas 20 vietas un prātīgi būtu tās pēc iespējas aizpildīt. Vismaz Dienas rīcībā nonākušajam modelim bija problēmas ar fotopapīra paņemšanu, kad tam paredzētajā nodalījumā bija palikušas trīs vai mazāk loksnes.

Sākot drukāšanu dzirdami aizdomīgi trokšņi - it kā ierīce no iekšpuses tiktu pārbūvēta. Sastāvdaļu «stumdīšanās» un rūkšana ilgst vairākas sekundes un pirmajos mirkļos šķiet, ka ar printeri kaut kas īsti nav kārtībā.

Ierīce ļauj apdrukāt arī CD un DVD vāciņus, kā arī pašus diskus. Dokumentu printēšanā Photosmart Premium būs tikpat uzticams draugs kā biroja printeris. 125 lapām paredzētā vietne nozīmē, ka mājās un mazos birojos balto lokšņu krājumi būs jāpapildina labi ja reizi dienā. Ja nu gadījumā jādrukā daudz, tad ar šo HP ierīci tā nebūs problēma. Ekonomiskajā režīmā tā «izmet» 7,5 nekrāsainas lapas minūtē un četras krāsainas. Apdrukājot papīru no abām pusēm gan droši varat iet uztaisīt kafiju. Kamēr vienā pusē tinte žūst, mašīna ietur 16 sekunžu pauzi. Tā rezultātā darbi pamatīgi ievelkas. Ja jums jāuzliek uz 20 lapām teksts no abām pusēm, tas paņems mazliet vairāk par septiņām minūtēm. Ja drukāsiet no vienas, tad kopējais darba izpildes laiks būs divarpus minūtes.

Vēl jāizceļ Smart Web Printing funkcija, kas ļauj izdrukāt vajadzīgos teksta fragmentus vai attēlus uzreiz no interneta mājas lapām.

No abām pusēm

Dokumentu skenēšana ar Photosmart Premium ir bauda. Tas spēj nolasīt drukāto tekstu uzreiz no abām lapas pusēm. Procedūra paņem aptuveni pusotru minūti. Ja mēģināsiet digitālā formātā dabūt 15x10 centimetru lielu krāsainu fotogrāfiju, gaidīt nāksies vien minūti. Aptuveni tikpat ilga būs fotogrāfijas izdrukāšana. Protams, ja printēsiet uzreiz no atmiņas kartes, būs par dažām sekundēm ātrāk nekā no datora.

Kopēšanā šī ierīce gluži nevar sacensties ar specializētajiem biroju printeriem, taču mājas vajadzībām noderēs. Vienu nekrāsainu lappusi tā nokopē 15 sekundēs, bet krāsaino - 30. Ja gribat nokopēt krāsainu lapu no abām pusēm, tad jārēķinās ar pusotru minūti ilgu gaidīšanu.

Kopējais iespaids ir ļoti labs. Pirmkārt jau tāpēc, ka ar aptuveni 200 latu vērto Photosmart Premium var paveikt daudz uzdevumu, ar kādiem reizēm nespēj tikt galā standarta biroju iekārtas. Piemēram, apdrukāt DVD diskus, vai skenēt dokumentu uzreiz no abām pusēm. Diemžēl šo īpašo iespēju izmantošana ne vienmēr šķitīs pievilcīga, jo par ekskluzīvo piedāvājumu jāmaksā ar laiku - šīs procedūras norisinās lēni. Bet kopumā HP Photosmart Premium pircējam neliks vilties, tas nu ir droši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

HP Photosmart Premium All in One

Plusi

Ātrs bezvadu savienojums, var drukāt uzreiz no interneta

Ļoti krāšņas krāsainas bildes uz fotopapīra

Iespēja uzreiz no abām pusēm noskenēt dokumentus

Mīnusi

Reizēm ar pirmo mēģinājumu nesatver fotopapīru

Sarežģītāku uzdevumu izpildes laikā ietur ilgas «domāšanas pauzes»

Sākot pildīt atsevišķus uzdevumus uzvedas aizdomīgi skaļi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko