Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Astras Šēnbergas pirmā personālizstāde Viss ir galvā

Tiks atklāta Astras Šēnbergas pirmā personālizstāde Viss ir galvā, kas turpina iepazīstināt apmeklētājus ar laikmetīgās keramikas tendencēm. Lielu interesi izraisīja Ojūnas Batbajaras lielformāta objektu izstāde Atlētiskā progresija. Astra Šēnberga savā izstādē piedāvā keramikas objektus un instalācijas ar spēles elementiem.

Izstāde Viss ir galvā ir stāsts par idejām, kas nemitīgi uzplaiksnī prātā, pārtrumpo iepriekšējās un izvirza priekšplānā nākamo. Ideju birums nav apstādināms un svārstīšanās starp dažādām iecerēm novirza fokusu. Tādējādi atliek atgriezties nulles punktā un sākt no sākuma. Šajā gadījumā, atmetot visu iepriekšējo, par stāsta priekšmetu izvirzīts domāšanas process. Autore spriež: «Varbūt nerimstošās prāta konstrukcijas, ideju transformācijas ir skaidrojamas ar latviešu valodā pastāvošo plašo  izteiksmes spektru, kas veltīts domāšanas procesiem – domāt, nodomāt, pārdomāt, aizdomāties, piedomāt, apdomāt, izdomāt.»

Māksliniece izstādei radījusi vieglus keramikas objektus, instalācijas, kas atgādina zīmējumus gaisā, kā arī ir izmantojusi savos darbos spēles elementus. Darbi veidoti no akmensmasas un porcelāna.

Astra Šēnberga (1979) 2020. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās nodaļas Keramikas apakšnozares maģistrantūru. 2017. gadā beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Keramikas izstrādājumu dizaina programmu (pieaugušo kursu). Latvijas Keramikas asociācijas valdes locekle, biedre.

Piedalījusies grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Mākslinieces radītie lietišķās mākslas keramikas darbi mājo dažādās valstīs – Lietuvā, Igaunijā, Beļģijā, Vācijā, Spānijā, Šveicē, Lielbritānijā, Serbijā, Turkmenistānā, Austrālijā, Amerikas Savienotajās valstīs u. c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Bulduru Izstāžu nams, Muižas iela 6, Jūrmala

Kad?

11. septembris – 2. novembris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja