Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Cēsīs atklātas divas laikmetīgās mākslas izstādes

Apmeklētājiem durvis vēra divas izstādes – IXO Skaistuma izcelsme un Zīme. Trīspadsmit mākslinieku radīti darbi glezniecībā, tēlniecībā, video un instalācijā sagaidīja skatītājus 1800 kvadrātmetru plašajās telpās. Atklāšanas pasākumu papildināja apvienības ReSide audio vizuālā performance 5 stundu garumā, kura saspēlējās ar un apspēlēja telpā esošos darbus.

Izstāde IXO Skaistuma izcelsme apskatāma aptumšotajā ēkas pirmajā stāvā. Tā ir rezultāts pusgadu ilgai spēlei “IXO” starp trim dalībniekiem (Alise Lelde Ķezbere, Oskars Mūrnieks, Viesturs Uzuleņš). Deviņus spēles gaitā radītos darbus ar impulsa tematu skaistuma izcelsme papildina Dāvja Gaujas radītā interaktīvā video projekcija. Izstādītajos darbos autori pēta skalu reāls-abstrakts un kā ideja vai objekts var tikt padarīta reālāka vai tieši pretēji – abstraktāka.

Izstāde Zīme norisinās izgaismotajā otrajā stāvā. Mākslinieki pievērsās gan mantotai, gan pašu radītai simbolu sistēmai, kas var tikt saredzēta apkārtējā vidē un pašu pieņēmumos. Zīmes radīja un pārinterpretēja Helēna Briede, Marta Ulise Elksniņa, Ligita Grigorjeva, Katrīna Gržibovska, Silga Ivanova, Alise Lelde Ķezbere, Emīlija Miteniece, Oskars Mūrnieks, Haralds Saknītis, Viesturs Uzuleņš, Elīna Sanda Zaķe un Evelīna Paula Zandere. Pārstāvēto autoru lielais skaits un atšķirīgie pasaules redzējumi ir rezultējušies daudzveidīgā izstādes temata interpretācijā. Apmeklētājam ir iespēja sastapt gan sev izprotamu pieeju tematam Zīme, gan iepazīt atšķirīgas interpretācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Raiņa kvartāls, Cēsis

Kad?

31. augusts – 15. septembris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja