Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Mencendrofa namā būs skatāma Danas Hasanas, izstāde Hromatiskie ceļojumi

Izstādē Hromatiskie ceļojumi: meklējot sevi krāsās aplūkojama eļļas tehnikā tapušu darbu izlase, kurā apvienojies košums un dažādās pasaules vietās piedzīvoto notikumu atspoguļojums uz audekla. Savukārt hromatisks ir tāds, kas spēj sadalīties daudzās krāsās un nokrāsās. Eļļas triepienos iegūlušies spilgtākie, saules un krāsu košuma pielietu ceļojumu iespaidi Venēcijā, Tenerifē, Itālijā un tepat Latvijā. Tur saplūst daba un pilsēta, krāšņi ziedi un eksotiski dzīvnieki, prieks un vērīgums.

«Jau kopš bērnības vienmēr esmu kaut ko zīmējusi un skicējusi. Kartītes tuviniekiem svētkos, uz koka dēlīšiem ar guašu vai Ventmalā, sēžot uz lielajiem akmeņiem, kuru vairs nav. Mācīties eļļas tehniku bija sens sapnis, jo skolā pamatā gleznojām ar akvareli», atceras autore.

Dana Hasana uzskata, ka šis sapnis ir piepildījies, pateicoties īstā laikā sastaptiem cilvēkiem, un viņa ir gatava ar to dalīties.

«Pirmkārt jau saku paldies māksliniecei Karīnai Rungenfeldei, smalki niansētam cilvēkam un brīnišķīgai skolotājai, kuras iedrošināja iet soli pa solim, baudīt procesu, nebaidīties no kļūdām, jo eļļas glezniecībā neko nevarot sabojāt – vienmēr eksistē nākamais slānis! Īsu brīdi man bija gods mācīties arī pie Ilgvara Zalāna, ekspresionista dvēselē un uz audekla. Viņi ir ietekmējuši manus krāsu un formu meklējumus, iedrošinot stāstīt savus krāsu stāstus, ar kuriem tagad dalos», atklāj Dana Hasana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mencendorfa nams, Grēcinieku iela 18

Kad?

1. augusts – 30. septembris

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunpienesumi latviešu garīgajā kormūzikā

Jaundarbu pasūtīšana pašmāju komponistiem un to izpildīšana pirmatskaņojumu koncertā ir viena no galvenajām Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotā Starptautiskā Garīgās mūzikas festivāla tradīcijām

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja