Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latīņamerikāņu triumfs Venēcijas kinofestivālā

Sestdien, 12. septembrī, tika paziņoti Venēcijas kinofestivāla uzvarētāji. Meksikāņu izcelsmes amerikāņu režisora Alfonso Kuarona vadītā žūrija galveno balvu Zelta lauva pasniedza venecuēliešu režisora Lorenco Vigasa debijas pilnmetrāžas spēlfilmai No tālienes/Desde allá. Tas ir stāsts par turīgu pusmūža vīrieti Armando, kura satikšanās ar 17 gadu vecu zēnu, noziedzīgas bandas līderi, izmaina viņu dzīves uz visiem laikiem.

"Tas ir neliels pārsteigums, bet es zinu, ka tas tiks ļoti labi uzņemts mūsu valstī, kuru pēdējos gados ir mocījušas dažādas problēmas... es ceru, ka tas palīdzēs," savā pateicības runā sacīja uzvarētājs. Otru nozīmīgāko balvu Sudraba lauva par labāko režiju ieguva argentīnietis Pablo Trapero ar darbu Klans/El Clan. Lielo žūrijas balvu izpelnījās stopkadru animācijas filma Anomalisa, kuru ir veidojuši divi amerikāņi - Djūks Džonsons un Čārlijs Kaufmans (Būt par Džonu Malkoviču un Gaišo atmiņu mūžīgais starojums scenāriju autors - I.A.).

Volpi kausu kā labākā aktrise par lomu Džuzepes Gaudino filmā Tavas mīlestības dēļ/Per amor vostro saņēma itāliete Valērija Golīno, kura savulaik ir filmējusies kopā ar Tomu Krūzu un Dastinu Hofmanu oskarotajā drāmā Lietus cilvēks/Rain Man (1988). Par labāko aktieri tika nosaukts francūzis Fabriss Lukīni par darbu filmā Sermulis/L'Hermine, kuras režisors ir Kristiāns Vensāns - tieši viņš ieguva balvu par labāko scenāriju. Īpašā žūrijas balva tika pasniegta turku režisora Emīna Elpera filmai Neprāts/Abluka.

Savukārt kritiķu visaugstāk novērtētā konkursa programmas dalībniece, krievu režisora Aleksandra Sokurova "elēģija Eiropai" Frankofonija/Francofonia par Luvras muzeja likteni Otrā pasaules kara laikā palika bešā. Jau ziņots, ka balva par mūža ieguldījumu kino tika piešķirta franču klasiķim Bertrānam Tavernjē.

Ar visu uzvarētāju sarakstu var iepazīties interneta vietnē www.labiennale.org.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja