Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jautrās pleznas 2

Nu, kā jums patīk šis beidzot īsti drēgnais novemburrrrs? Ja jums nepatīk novemburrrrs, jādodas uz kinoteātri, kur siltā vietā un 3D formātā atkal pleznos, muzicēs, dejos, dies un plunčāsies plus šoreiz arī lidos pingvīni ar saviem auksto zemju draugiem un nedraugiem. Jo klāt ir novemburrrs un Laimīgās pleznas (veļu mēneša brrriesmīgajā saltumā iznākošās filmas reklāmas titros rotājas šāds jautrais Novemburrr!).

Izaicinājums Rango

Pirmās sērijas (2006) varonis pingvīns Mambls paaudzies un pats kļuvis par tēti ņipram puisēnam. Savukārt Mambla pingvīnbēbis Ēriks, mazais, pūkainais, nešpetnais murmulis, ne par ko nevēlas iet tēva pleznās, t. i., kļūt par dancošanas zvaigzni, jo reiz ieraudzījis Vareno Svenu - pingvīnu, kurš prot lidot! Putnēnam ir jauns izaicinājums - lidošana, kas viņam kļūst par sinonīmu vārdam «brīvība». Bet brīvība taču bija arī Mambla radošās dzīves mērķis, līdz ar to var teikt - diez cik tālu jau nu dēliņš no tētiņa nav «nokritis», pārfrāzējot labi zināmo latvju sakāmo par āboliem. Un Ēriks darīs visu iespējamo un neiespējamo, muļķības un dzīvībai riskantas nodarbes, lai savu mērķi piepildītu. Viņam palīdzēs un traucēs Apvienotais pingvīnu stepa dejotāju ansamblis, miljoniem okeāna vēzīšu jeb garneles, medūzas, ronīši, jūraszirgi, valzirgi un citas jokainas okeāna radības… Būs jautri un ekoloģiski pozitīvi. Turklāt visa vecuma skatītājiem, šķiet, ies pie sirds roķīgā mūzikas hitu vēsture, kas atsauks atmiņā pat piecus gadu desmitus senus hitus. Īsta pingvīniska rokopera, un es absolūti nepiekrītu ASV kinokritiķu vairākuma nomācošajam viedoklim, ka šī filma, lūk, kultūrslāņu bagātībā nespējot līdzināties intelektuāļu apjūsmotajam Rango - samocītam animētam vesternam ar kroplīgiem mūdžiem. Rango man šķita no pirksta izzīsts garlaicīgs veltījums kinovēsturei, jā, nenoliedzami ar foršu ideju, bet daudz par garu, toties pingvīnfilma ir nepretencioza, jautra izklaide, pilnīgi cita mēroga filmiņa. Vienkārši filma naivam mērķim - labam garastāvoklim, nevis sava intelekta un vesternu kultūras žanra zināšanu atsvaidzināšanai.

Labās vēstis

Ir arī pavisam labas vēstis. Pirmā labā ziņa - Laimīgo pleznu otrā sērija jau iekļauta to 18 pasaules multiplikācijas/animācijas filmu skaitā, kas februārī cīnīsies par Oskaru. Protams, ja tiks iekļauta starp laimīgo finālistu piecīšiem, jo oskarkonkurence Pleznām solās būt kreptīga - zelta suvenīram garajā listē šogad nominēti arī tādi ASV animācijas hiti kā Rango, Tintiņa piedzīvojumi, Vāģi II, Runcis zābakos, Kungfu panda II, Rio 3D, Lācītis Pūks un viņa draugi un vēl lērums amerikāņu superprodukcijas animācijas žanrā, kā arī četras neamerikāņu multfilmas no Anglijas, Spānijas, Francijas un Čehijas (starp citu, čehu multfilma Aloīzs Nēbels pagaidām pretendē pat uz otru Oskaru - arī kā gada labākā ārzemju filma). Bet varbūt mīlīgajiem pingvīnēniem noveiksies iespraukties politkorektajā nišā pie ārzemniecēm, jo - nebrīnieties - Laimīgās pleznas ir Austrālijas filma ar abām daļām kopīgu režisoru - Džordžu Milleru. Taču to, vai Mambls ar Ēriku dosies uz Holivudas svētkiem, mēs uzzināsim 24. janvārī, kad tiks paziņoti Oskara 2011 nomināciju gala piecīši.

Otrā - slavenību pulkam, kas ieskaņojis pirmo filmu (no tā, protams, manā emocionālajā atmiņā visdziļāk iespiedies Elija Vuds kā mazulis Mambls), pievienojušās jaunas zvaigznes - Jautro pleznu 2 angļu oriģinālversijā imperatorpingvīnu un citu arktisko zvērību pulciņa «vecajām balsīm» Elijam Vudam, Robinam Viljamsam klāt nākuši Breds Pits un Mets Deimons, kuri abi ir kļuvuši par garnelēm Vilu un Bilu, Henks Azarija Varenā Svena lomā, dziedātāja Pinka valdzinošās Glorijas balsī nomainījusi Britāniju Mērfiju. Nu, bet Ēriks ir... meitene Ava Ekresa. Hjū Džekmena un Nikolas Kidmenas šoreiz nav, jo nav viņu ierunāto personāžu.

Laimīgās pleznas/ Happy Feet 2
Austrālija. 2011. 100 min.
Režisors Džordžs Millers
Oriģinālā ierunājuši Elija Vuds, Henks Azarija, Pinka, Robins Viljams, Breds Pits, Mets Deimons. Filma dublēta latviešu un krievu valodā. Skatāma arī 3D formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja