Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā uzņems fon Trīra producētu filmu

Rīgas pašvaldība ir izraudzījusies trīs ārzemju spēlfilmas, kuras finansiāli atbalstīs, pretī saņemot to epizožu uzņemšanu Rīgā. Par filmām domes pārstāvji un to veidotāji neko nestāsta, liekot pagaidīt līdz preses konferencei pēc nedēļas, taču laikraksts Diena noskaidroja, ka pie vienas filmas scenārija rakstīšanas un producēšanas strādā arī patlaban ievērojamākais dāņu kinorežisors Larss fon Trīrs.

Filma Karaliskā dēka ir L.Trīra pārstāvētās kompānijas Zentropa un Latvijas uzņēmuma Film Angels studio kopražojums. Tā būs vēsturiska drāma par to, kā jauna karaliene, kas ir precējusies ar jukušu karali, slepeni iemīlas viņa ārstā un kopā viņi sāk revolūciju, kas uz visiem laikiem izmaina nāciju, liecina īss ieraksts filmu interneta datubāzē imdb.com. Skandalozais L.Trīrs ir viens no filmas scenārija autoriem, citos avotos minēts arī kā producents, bet tās režisors ir Nikolajs Arcels, kurš konsultējis L.Trīru viņa pēdējā darba - filmas Antikrists - scenārija rakstīšanā.

Bez Karaliskās dēkas pašvaldība atbalstīs vēl divus Film Angels studio un ārzemju producentu kopražojumus - Tērauda debesis, kas taps kopā ar kolēģiem no Somijas, un japāņu veidoto Mākoņi pār pakalnu, kuras kaujas skatus uzņem Ādažu poligonā. Minēto filmu veidotājiem dome atmaksās 7-10% no uzņemšanas laikā Rīgā atstātās naudas. Kopējā atbalsta summa būs 214 515 latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopā konkursā bija četri pretendenti.

Diena.lv jau ziņoja, ka Rīgas dome sadarbībā ar Nacionālo kino centru izveidojusi programmu Rīgas filmu fonds, kuras mērķis ir veicināt ārvalstu filmu uzņemšanu Rīgā. Tika izsludināts konkurss par līdzfinansējuma saņemšanu.

Visu Matīsa Arnicāna rakstu lasiet ceturtdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja