Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ar Segliņu jo tālāk, jo trakāk

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Ak, cik "pārliecinošs" ir mūsu iekšlietu ministrs, kurš vakar atvēra savu mutīti un Atkarīgajā Rīta Avīzē kā kaut kāds sazvērestību teorētiķis izstāstīja, ka viņam viss ir zināms par neģēļiem, kuri pērn finansēja tā dēvētos lietussargu protestus, bet viņš nemaz nezinot, vai par to drīkst runāt. Turklāt viņam esot arī zināms, ka neģēļi ir manipulējuši ar ziedotāju sarakstiem.

Šodien, tā vēstīts Dienā, ministrs skaidrojis, ka visu informāciju par neģēļiem viņš saņēmis "no runām", nevis no dokumentiem. "Es tam ticēju tikpat daudz, kā jebkam, ko man stāsta," tā klārējis Segliņš. Jācer, ka tādā gadījumā viņam ir ierobežots paziņu un citu personu loks, jo lētticība iekšlietu ministrā nudien nav pati labākā īpašība. Nu izrādās, ka Mareks pat neatceras, kur viņš šīs "runas" ir dzirdējis, lai gan sola piepūlēt pelēko vielu un censties arī atcerēties.

Te ir vairāki jautājumi, lielākais no kuriem ir par šī cilvēka piemērotību amatam. Nu nevar iekšlietu ministrs tā vienkārši palaist muti un muldēt absolūtākās blēņas. To es saku kā viens no tiem 200 ziedotājiem, kuri novembrī sameta naudu tautas sapulces organizēšanai. Ja atmiņa neviļ, es ziedoju 200 latus, un mans uzvārds parādījās tajā ziedotāju sarakstā, kuru pēc tam izplatīja Delna. Acīmredzot Mareks Segliņš šo dokumentu nepamanīja. Otrkārt, ja Mareks ir, kā pats apgalvo, dzirdējis "ka ir precīzi pārbaudīts", tad viņam ir absolūts pienākums tagad pateikt, kas to ir pārbaudījis. Tieši tas pats jautājums ir uzdodams arī premjerministram Ivaram Godmanim, jo novembrī viņš vēl bija iekšlietu ministrs, un "precīzi" pārbaudīt šādas lietas mēdz likuma aizsardzības instances. Grūti iedomāties, ko šīs instances varētu pētīt likumīgi rīkotas tautas sapulces kontekstā, jo likums ta nekāds tur netika pārkāpts. Taču, ja no politikāņiem šāda pārbaude tika paģērēta, tad tas jau ir masīva skandāla vērts notikums. Ja ne, tad Segliņa piesauktā "precīzā pārbaude" acīmredzot liecina, ka iekšlietu ministrs vienkārši muld tukšu. Nepieņemams ir i pirmais, i arī otrs variants.

Es jau saprotu, ka savas visvarenības pārņemtajiem politikāņiem lietussargu protesti nebija nekas jauks. Varam atcerēties milzīgo un pretīgo uzpūtību, ar kādu uz tiem, piemēram, reaģēja tēvzemietis Kalniņš. Taču tagad, vairākus mēnešus vēlāk, censties no tiem uzburt kaut kādu ārvalstu špionu sazvērestību, tas nav valsts amatpersonas cienīgi. Ja Segliņš var likt galdā pierādījumus, lai liek. Ja ne, tad visa Latvijas pilsoniskā sabiedrība no viņa ir pelnījusi atvainošanos par balamutēšanu. Protams, zinot "Tautas" partijas darba stilu, par šo atvainošanos atliek tikai pateikt -- lika drusku pagaidīt. Diemžēl, ka tā.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja