Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Baķka

TB/LNNK kļuvuši par balamutīgā un līdz pat vēlēšanām tik ļoti nīstā astoņkāja pakalpiņiem. Tā vienkārši, kā uz rokas mājienu. Jo, kā saka Roberts Zīle – viņi nevarot piedalīties Rīgas domes pozīcijas un opozīcijas spēlītēs. Šī dzelžainā argumentācija, protams, attaisno. Bet kurā brīdī Šlesers no vardes pārvērties par princesi?

Tā sauktais Baķka jeb TB/LNNK vecbiedrs Jānis Straume nupat visai sabiedrībai nodemonstrējis kārtējo liekulības paraugstundu. Tieši viņa nostāja izšķīra, lai Ainārs Šlesers kļūtu par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju.

Nepārsteidz, ka Baķka jau vairākas vēlēšanas ir viens no vēlētāju nemīlētākajiem politiķiem un ilgstoši nesaņem kāroto deputāta mandātu. Nepārsteidz, ka arī šajās Rīgas domes (RD) vēlēšanās TB/LNNK palika aiz Rātes durvīm.

Viss ir pērkams, un viss ir pagaidām. Patiesība mainās. Tie, šķiet, ir īstie TB/LNNK vadmotīvi.  Un pašiem tēvzemiešiem, šķiet, ir vistiešākā līdzība ar astoņkājiem, kas,  līdzīgi kā zivis, jo tā pirms vēlēšanām teica Zīle – sākot pūt no galvas.

Vairāk nekā nenopietni no viņiem tagad skan Zīles priekšvēlēšanu laikā teiktais, „ka tik tiešām pamatots ir viedoklis par būtisku pārmaiņu nepieciešamību politikā, kas saistītas ar labas pārvaldības un augstas politiskās kultūras ieviešanu.” Jo darbi klaji rāda pretējo. Pašsaglabāšanās instinkts un varas sile tomēr izrādījās liekāks magnēts. Godprātīgs darbs, labklājīga un tiesiska valsts un sabiedrības uzticēšanās varai atjaunošana ir otršķirīga.

P.S. Pagājušās nedēļas nogalē TB/LNNK savā domes sēdē sprieda, ka nepieciešama konsolidācija, lai RD vēlēšanu liktenis to nepiemeklē arī nākamajās Saeimas vēlēšanās. Partijas apvienojas, liekot pamatā kopīgās vērtības un savas programmas. Arī TB/LNNK gadījumā jālūkojas pēc sev līdzīgā. Protams. Pēc kura gan cita? Pēc Aināra Šlesera. Jo Jaunais laiks uz savu māti nekad kārtis nespēlētu. Par TB/LNNK gan viss skaidrs.  

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja