Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

FOTO: "Zelta darbi" Arsenālā

Šodien izstāžu zālē _Arsenāls tiek atklāta izstāde Zelta darbi_, kuru varēs aplūkot arī 2.aprīlī un 4.aprīlī, bet Pirmajās Lieldienās, 4.aprīlī, ieejas biļete maksās tikai vienu latu.

Izstāde Zelta darbi Arsenālā būs apskatāma trīs mēnešus - līdz 27.jūnijam. Ekspozīcijā iekļauti vairāk nekā 200 mākslas darbi no ikonām līdz instalācijām. Izstāde ir konceptuāls projekts, kura mērķis ir aktualizēt diskusiju par materiālām un garīgām vērtībām dažādos laikmetos.

Ideju veidot izstādi Zelta darbi inspirēja dokumentālā filma Latvijas zelts, kas stāsta, kā radušās Latvijas Bankas zelta rezerves: lielu daļu no tām saziedojusi Latvijas tauta. Rakstniece un kaismīga feministe Īvande Kaija 1919.gadā izveidoja Latvijas sieviešu zelta fondu, kas iedvesmoja plašu ziedošanas kustību. Kad 1922.gada 1.novembrī nodibināja Latvijas Banku, tautas saziedotās vērtslietas tobrīd satilpa 99 kastēs, sešos čemodānos, trīs kurvjos un vienā maisiņā. Mūsdienās Latvijas Bankas rīcībā esošās 7,7 tonnas zelta glabājas Lielbritānijas un Šveices bankās.

Izmantojot zelta daudzveidīgās simboliskās nozīmes, izstādē iekļautas ikonas, latviešu mākslas klasika un konceptuālā māksla - glezniecība, grafika, tēlniecība, objekti un videodarbi. Šajos eksponātos zelta esamība atklājas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, darbiem savstarpēji veidojot paradoksālu kontekstu.

Projektā skatījums uz zeltu ir konceptualizēts, un izstādes sižets, izrietot no ziedojuma motīva, noved līdz alķīmiskai materiālā un garīgā procesa mijiedarbībai. Izstādes galvenais kods ir ideālu uzvara pār fizisko un zemisko. Zelta darbi - tie ir mūsu paveiktie labie darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja