Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ja Rīgas dome ar tevi nerunā...

Kā pēdējā laikā žurnālistu vidē ierasts, arī man bija vīzija, sapnis. Man parādījās it kā Rīgas domes sistēmas administrators, kurš apgalvoja, ka dažu nedēļu laikā bez papildus ieguldījumiem var izdarīt tā, ka, piemēram, Rīgas domes mājas lapā katrs pats var sekot līdzi, kā virzās viņa iesniegums vai interesējošais jautājums.

Sapņi mēdzot piepildīties. Mans sapnis varētu piepildīties pēc Jāņiem, kad Rīgā būs mainījusies vara.Rīgas pārvalde jau šodien ir moderna. Pat ļoti. Deputāti kādi nu ir ievēlēti tādi ir, taču izpildvara jau ir Eiropas līmenī. Pilnīgi datorizēta un elektronizēta. Esat dzirdējuši par Rīgas Domes vienotās informācijas sistēmu? Vai tās apakšsistēmu Rīgas Domes Lietvedības informācijas sistēmu? Neviens rakstu gals nepazudīs. Ne iedzīvotāja iesniegums, ne uzņēmēja lūgums. To virzībai iespējams izsekot pa minūtēm, redzēt kad un kurš ierēdnis kādu rezolūciju licis. Kā jau modernai sistēmai pienākas, gada apkalpošanas maksa gandrīz Ls 350 000.Deputāti ir apbruņoti ar e-portfeli. Tajā iespējams detalizēti izsekot lēmumu sagatavošanas un pieņemšanas procesam. Šis prieks rīdziniekiem izmaksā ap Ls 170 000 gadā. 21. gadsimta birokrātija. Tikai divu vienotās informācijas sistēmas sadaļu uzturēšanai vairāk nekā pus miljons latu gadā. Par darba efektivitātes palielināšanu un darbinieku skaita samazināšanu, ieviešot šo sistēmu, nav dzirdēts. Drīkstat minēt, cik lielam cilvēku skaitam šīs sistēmas ir paredzētas, cik ir reālo lietotāju...Pagaidām esmu gatavs piedāvāt instrumentu, lai jau šodien jūs būtu zinošāki un informētāki cīņā ar birokrātiju. Ja arī jums ir problēmas saskarsmē ar Rīgas domes mašinēriju, rakstiet man uz e-pastu [email protected]  . Palīdzēšu tikt iekšā manis aprakstītajā smalkajā sistēmā un saprast, pie kā jūsu jautājums iestrēdzis._P.S._ Iedziļināties šajos jautājumos mani spieda vairāku uzņēmēju neapmierinātība un sūdzības par informācijas nesniegšanu. Deputātam ir pieeja tikai e – portfelim, Lietvedības informācijas sistēmai atļauja jālūdz rakstiski, tad ierēdņi lemj cik lielā mērā un kādām sadaļām pieeju dot. Man kā opozīcijas deputātam daļa sistēmas tā arī netika atvērta ar argumentāciju, ka jums tas darbam nebūs vajadzīgs. Ir radīta tehniski pilnīga sistēma, kas ļauj absolūti kontrolēt visu domē notiekošo. Un mani nezin kāpēc māc aizdomas, ka lai šo sistēmu lietotu obligāti nav jābūt ne deputātam, ne domes darbiniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja