Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Madaras Gulbis Vasara...sajūtas... Agijas Sūnas galerijā

Agijas Sūnas mākslas galerijā Rīgā no 5. līdz 25. oktobrim būs skatāma gleznotājas Madaras Gulbis personālizstāde _Vasara...sajūtas..._Gleznotāja Madara Gulbis ir aktīva, radoša māksliniece, regulāri rīko personālizstādes Latvijā un piedalās grupu izstādēs ārzemēs. Viņa tikko atgriezusies no Starptautiskās Marka Rotko rezidences Daugavpilī, kur no 14.

līdz 25. septembrim strādāja kopā ar 12 citiem māksliniekiem no dažādām valstīm – Lielbritānijas, Itālijas, ASV, Norvēģijas, Polijas, Baltkrievijas, Armēnijas. Šā gada nogalē un 2013. gada sākumā māksliniece piedalīsies vairākās Agijas Sūnas galerijas organizētās izstādēs Polijā, arī Polijas Mākslinieku un Dizaineru Asociācijas (The Association of Polish Artists and Designers) organizētajā izstādē A Feast of masters Krakovas Mākslas Pilī (Cracow’s Palace of Art).

Gleznotāja Madara Gulbis ir izteikta krāsas filozofe, darbos viņa turpina sev tuvo tēmu glezniecībā – apkārtējās vides, dabas attēlošanu abstraktās glezniecības manierē.

Izstādes Vasara...sajūtas... gleznās viņa pārliecinoši nodemonstrē krāsas emocionālo spēku, tās virsuzdevumu glezniecībā - ar to var izteikt un panākt tik daudz. Gleznotāja izveidojusi savu izteiksmes semiotiku, kas rada gleznās daudzlīmeņu vēstījumu – krāsa, forma iedarbojas uz skatītāju sajūtām zemapziņas līmenī. Gleznojot Madara virtuozi rotaļājas ar krāsu un laukumu kompozīciju, tādējādi parādot savu profesionālo varēšanu.

Madara Gulbis stāsta: "Izstādes Vasara...sajūtas... gleznas ir par ļoti ikdienišķu vidi, kas ir ap mani šeit Latvijā – mežiem, pļavām, jūru. Šīs ir ziemeļu ainavas, vienkāršas un mierīgas - priežu meži pie jūras, pļavas, Jāņu ugunskuri ar to maģisko spožumu. Daba ir vieta un veids, kā rodas manas gleznas. Taču to visu gleznojot, es abstrahēju, darbos stilizēju atpazīstamus dabas elementus – kokus, sauli, mākoņus -, tos vispārinot līdz to būtībai: gaišumam, plašumam, spožumam, zaļumam. Apkārt esošajā mani interesē neredzamo, bet apjaušamo lietu un sajūtu pasaule, to tad ar bezpriekšmetiskās glezniecības palīdzību cenšos pārnest uz audekla. Mana glezniecība ir daudzkārtīga krāsas lazēšana, klāšana un pludināšana, tādējādi ar eļļas krāsām radot akvarelisku vieglumu. Apzināti saglabāju gleznā nejaušības momentu – tā tiek fiksēts gleznošanas brīža īstums. Organizēju nejaušību, un tas man ļauj uzgleznot šo impresionistiski mainīgo vidi..."

Madaras Gulbis personālizstādes Vasara...sajūtas... atklāšana notiks 5. oktobrī plkst. 18 Agijas Sūnas mākslas galerijā Rīgā, Kalēju ielā 5.-25.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja