Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Paziņojums mākslīgi radītā skandāla sakarā

Brīvdienu laikā dažādos plašsaziņas līdzekļos izskanējusi tendencioza informācija par partijas „Visu Latvijai!” un „Vienotības” sadarbības sarunām. No medijos paustajām ziņām izriet, ka Raivis Dzintars „Vienotībai” publiski pārmetis vietu tirgošanu kandidātu sarakstā. Neko tamlīdzīgu neesmu paudis nevienā intervijā vai paziņojumā. Uzskatu, ka šajā situācijā mans vārds tiek izmantots politisko spēku netīrās priekšvēlēšanu spēlēs.

Kad pirms vairāk nekā divām nedēļām no BNS žurnālistes saņēmu konkrētu jautājumu, vai sarunās starp organizācijām pieminēts dalības līdzfinansējums 10 000 Ls apmērā, šo informāciju apstiprināju. Otrreiz to apstiprināju intervijā „Latvijas Avīzei”, runājot par iespējamiem sadarbības šķēršļiem. „Visu Latvijai!” vienmēr atbalstījusi „Vienotības” partiju deklarēto atklātības principu, tāpēc žurnālistiem nešauboties atbildēju atklāti.

Kopš ziņas parādījās pirmo reizi, pagājušas gandrīz divas nedēļas, bet tikai tagad plašsaziņas līdzekļus sasniegusi vērienīga kampaņa, kurā manā vārdā tiek runāts it kā par vietu tirdzniecību. Ne velti šajās ziņās netiek citēti tieši mani izteikumi, bet sensācija tiek būvēta uz puspatiesības pamata.

Šajā sakarā gribu skaidri un precīzi sniegt informāciju:

1) Sarunu laikā ar „Visu Latvijai!” Aigars Štokenbergs tiešām izteica viedokli, ka kopēja saraksta gadījumā mūsu partijai vajadzētu nākt ar attiecīgu kampaņas līdzfinansējumu – 10 000 latu par katru kandidātu, taču tas nekādā ziņā nebija piedāvājums nopirkt vietu, kā to mēģina interpretēt.

2) „Visu Latvijai!” apzinās, ka, šai prasībai paliekot spēkā, iekļaušanās kopīgā sarakstā nebūs iespējama. Nevienam no „Visu Latvijai!” piedāvātajiem kandidātiem šādu līdzekļu gluži vienkārši nav.

3) „Visu Latvijai!” turpinās sarunas ar dažādiem politiskiem spēkiem par sadarbību gaidāmajās vēlēšanās, un izšķiroša nozīme lēmuma pieņemšanā būs darbības pamatprincipu un ideoloģiskai saderībai.

Nevaru izslēgt, ka mākslīgi radītais skandāls ir kāda pagaidām nezināma spēka mēģinājums izstumt nevēlamus nacionāli domājošus cilvēkus no „Vienotības” rindām. Lai vai kāda būtu skandāla organizatoru motivācija, „Visu Latvijai!” no tās norobežojas.

Raivis Dzintars

Partijas „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja