Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēdējās partijas jautājumi Ekonomistu apvienībai 2010

Kā visas politiskās partijas, arī mēs esam saņēmuši jautājumus no Ekonomistu apvienības 2010, kuros lūgts noformulēt savu viedokli un programmatiskos jautājumus par tēmu: AKTUĀLI JAUTĀJUMI, KAS JĀRISINA, LAI CILVĒKI GRIBĒTU DZĪVOT LATVIJĀ.

Apskatot infomāciju Ekonomistu apvienības 2010 interneta vietnē, redzu, ka programmu vērtēšanā piedalīsies apvienības biedri, bet metodisko vadību un galīgo vērtējumu nodrošinās ekspertu grupa, kuras sastāvā ir apvienības biedri – ekonomisti Olga Ertuganova, Mārtiņš Bondars, Juris Cebulis un Ojārs Kehris, kā arī pieaicinātie eksperti – politologs Filips Rajevskis un tieslietu eksperts Lauris Liepa:

  • Ekonomistu apvienības 2010 biedri kopā ar Ekspertu grupu apspriedīs partiju programmas rudens konferencē, kā arī dos katrs savu individuālo vērtējumu atbilstoši augstākminētajiem kritērijiem.

  • Partiju programmu vērtējums tiks prezentēts preses konferencē, kas notiks pirms Saeimas vēlēšanām – septembra beigās.

  • Ekonomistu Apvienībā 2010 šobrīd ir 24 biedri. Apvienības prezidents ir Ojārs Kehris, valdē ievēlēti arī Roberts Zīle, Edmunds Krastiņš, Mārtiņš Bondars , Pauls Dzintars Kalniņš. 2009. gadā par Ekonomistu Apvienības 2010 biedriem uzņemti Pēteris Strautiņš, Mārtiņš Kazāks, Olga Ertuganova un Ruta Tereško.

    Lai uzzinātu par apvienības biedru kompetenci, apskatīju viņu interneta vietnē ievietotos CV. Daļai apvienības biedru nav norādīta politiskā partija un Saeimā ieņemtie politiskie amati.

    Astoņiem no 24 apvienības biedriem nav publicēti CV, līdz ar to nav zināms, vai viņiem ir ar ekonomikas jautājumiem saistīta izglītība, tādi ir Aina Bataraga, Eižens Cepurnieks, Kārlis Cerbulis, Olga Ertuganova, Pauls Dzintars Kalniņš, Andris Liepiņš, Ruta Tereško un Uldis Vītoliņš.

    Domājot par ekonomistu apvienības nosaukumu un viņu līdzšinējo politisko darbību vadošajās politiskajās partijās, nolēmu palasīt apvienības interneta vietnē publicēto programmu 2010. Varbūt, ka tā būtu jāņem par pamatu turpmākai partiju programmu izstrādei ?

    Jau palasot pirmās programmas lapas, mani pārsteidza senuma sajūta. Nez kāpēc programmā, kas it kā esot sarakstīta 2000. gadā un paredzēta valsts attīstībai nākamiem 10 gadiem, par izejas skaitļiem ekonomiskajos aprēķinos un secinājumos uzrādīti 1993. un 1994. gada statistikas rādītāji. Arī palasot turpmāko tekstu, konstatēju, ka ekonomistu apvienības 2010 programma laika periodam no 2000.-2010.gadam ir vienkārši “copy” un “paste” programma 2000, kas rakstīta kādā 1995.gadā.

    Iesaku šo “vērtīgo” materiālu palasīt tiem, kam liekas, ka laiks skrien ātri un ka nav iespējams atcerēties to, kas noticis pirms gadiem 10 (piemēram, R.Zīle intervijā IR redakcijā). Apvienības biedri varētu publiski un demokrātiski paskaidrot to, kas ticis tik skaisti ierakstīts programmā jau pirms 10 – 15 gadiem, bet viņu pašu politiskās darbības (vai pretdarbības) rezultātā, pat “treknajos gados” netika realizēts.

    Ar katru dienu vairāk cilvēku prasa man: Ko jūs esat iedomājušies? Neviens taču par jums nebalsos! Visi balsos par vecajām partijām un par pieredzējušiem politiķiem, kam ir pieredze Saeimā un nopietnas politiskas programmas. Balsos par tām partijām, kam ir ministru kandidāti un ministru prezidenta kandidāti. Ir pat radies tāds saīsinājums PMK (ar ko man saistās padomju laiku “pārvietojamās mehanizētās kolonnas”).

    Tāpēc mazo partiju biedriem un atbalstītājiem novēlu neskumt un nestresot, sacerot utopiskas programmas, bet uzdot vairāk konkrētu jautājumu un atsvaidzināt atmiņu tiem, kas bijuši pie varas visus šos gadus. Profesora J.Rozenvalda vārdiem runājot (žurnāls RL, 8.2010), gribas aicināt: būsim garainis, kas veicina vārīšanos. Mācīsimies bijušajiem vadošajiem politiķiem demokrātiski uzdot jautājumus par jebkuru programmu, kas nav realizēta.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Mūzika

    Vairāk Mūzika


    Māksla

    Vairāk Māksla


    Teātris

    Vairāk Teātris


    Literatūra

    Vairāk Literatūra


    Kino/TV

    Vairāk Kino/TV


    Eksperti/Blogeri

    Vairāk Eksperti/Blogeri


    Intervijas

    Vairāk Intervijas


    Recenzijas

    Vairāk Recenzijas


    Grāmatas

    Vairāk Grāmatas


    Konkursi

    Vairāk Konkursi


    Ceļojumi

    Vairāk Ceļojumi


    KD Afiša

    Vairāk KD Afiša


    Deja

    Vairāk Deja