Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Veselības nozare: zivs pūst no galvas

Vakar Panorāmā dzirdētais par to, ka nu jau reģionu slimnīcām novembrim un decembrim plāno nulles latu finansējumu, manuprāt, ir klaja ņirgāšanās par reģionu iedzīvotājiem.

Līdzās tam, izrādās, tiks slēgts narkomānu rehabilitācijas centrs, kur paši ir rūpējušies par apkārtējo teritoriju un savu pārtiku. Jā, tur jau nu noteikti tiks ietaupīti miljoni!

Būtu interesanti uzzināt, ar kura gada veselības budžetu pašlaik LR Veselības ministrija saimnieko – 2004. vai 2005. gada? Toreiz un arī vēl daudzus gadus pirms tam taču pietika naudas visu slimnīcu uzturēšanai. Kurā caurumā tad tā nauda pazūd – ministrijas gaiteņos vai daudzajās aģentūrās, kas pēdējo piecu gadu laikā saradušās kā sēnes pēc lietus?

Vai veselības ministrei vispār ir savs plāns, kā rūpēties par iedzīvotājiem arī ar pieticīgāku budžetu? Par to neko nedzird. Dzird tikai vienu standarta frāzi – ja nedos finansējumu kā „treknajos” gados, tad cilvēki miršot.

Tagad ir viegli atrunāties, jo naudas taču ir mazāk, un tā vairs nav cienījamās ministres problēma, kas notiks ar cilvēkiem un narkomāniem, kuriem vajadzīga palīdzība.

Vai vecākiem mājās tā būtu jāsaka arī saviem bērniem, ja darba devējs samazinājis algu, tad mirsiet badu? Nē, vecākiem par saviem bērniem jārūpējas jebkuros apstākļos! Visi slimie Latvijas ļaudis nosacīti ir veselības ministres rūpju bērni.

Skumji, ka tik augstai valsts amatpersonai ir tāda attieksme pret pienākumu, ko pati ir labprātīgi uzņēmusies. Ne jau velti radies teiciens – zivs pūst no galvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja