Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kokļu kvartets "Kārta" uzstāsies Melngalvju namā

Melngalvju nama Svētku zālē 1. decembrī plkst. 19 notiks kokļu kvarteta "Kārta" koncerts "Raibās sarunas", kuru ansamblis klausītājiem dāvina — ieeja koncertā ir bez maksas, pavēstīja šī kvarteta un Rīgas Kultūras un atpūtas centra mākslinieciskā vadītāja Māra Vanaga.

Koncertā izskanēs mūsdienu latviešu komponistu Georga Pelēča un Daces Bleikšas darbi, jaunās autores Natālijas Mundas svītas pirmatskaņojums, Roberta Šūmaņa miniatūras, kā arī arfas virtuoza Alfredo Rolando Ortisa paragvajiešu stila deju mūzika. Būs dzirdams arī somu autora Juka Linkola džeza mūzikas izpildījums.

Koncerta raibās programmas nianses klausītājiem saprotamas un saistošas darīs sarunas ar muzikoloģi Karīnu Bērziņu, kā arī intervija ar kokļu meistaru Imantu Robežnieku. Savukārt koncerta klausītājiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas jautājumos par koklēm un laimēt kokļu mūzikas kompaktdiskus, pastāstīja Māra Vanaga.

Kokļu kvartets "Kārta" sāka savu darbību 1981. gadā. Tā vadītāja Māra Vanaga ir kokles spēles pasniedzēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet kvarteta dalībnieces – kokles klases absolventes – pašas māca kokles spēli mūzikas skolās.

Koncertu organizē Kultūras un atpūtas centrs "Imanta", kas ir arī kokļu kvarteta "Kārta" mājvieta. Koncertu atbalsta SIA "Rīgas nami", Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Radio 3 "Klasika".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja