Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Komponists Igors Krutojs: «Man ir jāattaisno uzvārds»

IGORS KRUTOJS — konkursa Jaunais vilnis rīkotājs un žūrijas līdzpriekšsēdētājs — festivāla atklāšanas preses konferencē noraidījis Latvijas bulvārpreses kultivētās baumas par to, ka Jaunā viļņa mūza Alla Pugačova šogad it kā pati apmaksā uzturēšanos viesnīcas Baltic Beach Hotel prezidenta apartamentos. "Tā ir dezinformācija. Viņa nebūtu atbraukusi, ja viņai pašai nāktos maksāt par šo numuru. Diemžēl Alla Borisovna gribēja apmesties tieši šajā viesnīcā, un mēs esam seguši viņas izmitināšanās izmaksas," sacīja I.Krutojs. Pārējie festivāla dalībnieki un viesi šoreiz izvēlējušies citas viesnīcās — kā zināms, Jaunais vilnis ar Baltic Beach Hotel vairs nesadarbojas viesnīcas cenu politikas dēļ. Jautāts, vai Alla Pugačova arī šogad pasniegs savu simpātiju balvu kādam no Jaunā viļņa konkursantiem, I.Krutojs ironiski teica: "Viņa taču iztērējusi visu naudu viesnīcai! Ja gribēs — tad pasniegs, ja ne — tad ne."

I.Krutojs vakar, 29.jūlijā, Jūrmalā atzīmēja 55 gadu jubileju. Uz jautājumu, kā viņš svinēs, dienu pirms jubilejas komponists un uzņēmējs atbildēja: "Sapulcēsimies un piedzersimies." Viņš gan nenoliedza, ka ekonomiskā krīze ir atstājusi iespaidu arī uz Jauno vilni: "Tumbočka ar naudu bija plašāk jāpaver." — "Jūsu tumbočka?" žurnālisti vēlējās precizēt. "Nu ne jau jūsu! Man taču ir jāattaisno uzvārds," sacīja I.Krutojs.

Komentējot šāgada Jaunā viļņa koncertu biļešu pārdošanas rezultātus, festivāla orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans uzsvēra: "Bijām mazliet uztraukušies, paredzot problēmas ar biļešu noietu. Iepriekšējos gados labākās vietas mums bija pārdotas jau februārī. Vēl pirms divām nedēļām mēs ļoti pārdzīvojām — kāds tad būs Dzintaru koncertzāles piepildījums? Taču tad ir noticis bums! Biļetes uz atklāšanu bija izpārdotas, zāle aizpildās arī uz pārējiem koncertiem."

Šodien Jaunajā vilnī — otrā konkursa diena, jaunie izpildītāji atskaņos savas valsts hitu. Aisha dziedās Jāņa Lūsēna un Guntara Rača kompozīciju Nakts/Noč, kuru senāk izpildījis Zigfrīds Muktupāvels. Pirms konkursantiem uzstāsies žūrijas dalībnieki — Raimonds Pauls, Igors Krutojs, Valērija, Laima Vaikule, Nikolajs Baskovs, Vladimirs Presņakovs, Leonīds Agutins, Valērijs Meladze u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja