Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koncertā "Bravo bravissimo" apbalvos 15.Latvijas mūzikas skolu izpildītāju konkursa laureātus

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē šonedēļ notiks XV Latvijas mūzikas skolu izpildītāju konkursa laureātu apbalvošana un koncerts "Bravo - bravissimo!", informēja biedrības Latviešu jauniešu pūtēju orķestris valdes priekšsēdētāja Astrīda Ķēniņa.

Biedrības rīkotajā XV Latvijas mūzikas skolu izpildītāju konkursā janvāra pēdējās trīs dienās sacentās 179 mūziķi no 49 mūzikas skolām. Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija, kurā bija mūziķi un mūzikas pedagogi no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un ASV. No septiņām piešķirtajām pirmajām vietām piecas ieguvuši Rīgas mūzikas skolu audzēkņi.

Pēc A.Kēniņas sniegtās informācijas, no 15 pikolo flautistiem pirmo vietu ieguva Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkne Elza Heinsberga, 46 flautistu vidū vienu no pirmajām vietām ieguva Alise Golovacka no Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas. Noklausoties 15 klarnetes, žūrija 1.vietu piešķīra Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas skolniecei Agnesei Osītei, soprāna saksofonistu vidū vislabākā bija Līga Liedskalniņa no Rīgas Doma kora skolas, bet 21 alta saksofonistu vidū vislielāko punktu skaitu ieguva Juglas mūzikas skolas audzēkne Paulīna Piteņko. Komisija vērtēja arī piecus tenora saksofonus, vienu baritona saksofonu, trīs fagotus, astoņus mežragus, 18 trompetes, piecus trombonus, divas tubas un 30 sitaminstrumentus.

Konkursa žūrijas komisijas loceklis no Krievijas, Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas pedagogs Leonīds Gurjevs ar atzinību novērtēja konkursu, īpaši koka pūšaminstrumentu grupu audzēkņus: "Saksofoni, flautas, arī labākie klarnetisti spēlē augstā, varētu pat teikt profesionālā līmenī, kas liek jaunos mūziķus vērtēt kā profesionāļus, aizmirstot, ka muzicē bērni."

Koncerts notiks 20.februārī plkst.15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja