Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Koris Kamēr… uzstāsies Pasaules kormūzikas forumā Kopenhāgenā

Otrdien, 22.jūlijā, jauniešu koris Kamēr.. dodas uz Pasaules kormūzikas forumu, kas notiek no 19. līdz 26.jūlijam Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Foruma laikā koris Kamēr... pirmo reizi ārpus Latvijas robežām izpildīs kora jaunākā projekta Pasaules Saules dziesmas skaņdarbus.

Pasaules kormūzikas forums (The 8th World Symposium on Choral Music) ir Pasaules kormūzikas federācijas centrālais notikums, ko šogad organizē Dānijas kormūzikas asociācija Choral Denmark. Forums šogad notiek jau astoto reizi.

Pasākumā – meistarklasēs un koncertos – piedalīsies Pasaules kormūzikas federācijas uzaicināti 29 izcilākie kori no visas pasaules. Koris Kamēr... uzstāsies divos paraugdemonstrējumu solokoncertos Kopenhāgenā 24. un 25. jūlijā, atskaņojot Pasaules Saules dziesmas programmu. Turklāt divi kori – Indonēzijas jauniešu koris un koris Kamēr... – izvēlēti svinīgajai simpozija noslēguma ceremonijai Kopenhāgenas Karaliskajā operā, kas notiks 26.jūlijā. Šo koncertu translēs Dānijas un starptautiskie mūzikas kanāli, pasākumā klātesot 2000 kormūzikas komponistu, diriģentu un ekspertu no visas pasaules.

Paralēli festivāla koncertiem Pasaules kormūzikas forumā risināsies arī virkne citu ar kormūziku saistītu pasākumu – izstādes un lekcijas, kā arī darba grupu pieredzes apmaiņas tikšanās.

Kamēr… mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais norāda, ka „korim tas ir milzīgs gods un arī atbildība uzstāties visas pasaules kora mūzikas profesionāļu klātbūtnē. Mūsu programmu veido nule kā Latvijā izskanējušās Pasaules saules dziesmas, kas varētu būt ļoti interesanta cilvēkiem no visas pasaules gan mūzikas dažādā rakstura, gan muzikālās valodas daudzveidības ziņā.”

„Esmu gandarīts, ka projekta Pasaules Saules dziesmas skanējums tiks sadzirdēts ārpus Latvijas robežām. Uzstāšanās Kopenhāgenā ir lielisks sākums šīs programmas starptautiskai rādīšanai, kas paver iespēju ar Latvijas mūzikas talantu starpniecību veidot un spodrināt Latvijas tēlu starptautiskā mērogā,” norāda kora atbalstītāja, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pasaules Saules dziesmu pirmatskaņojumi izskanēja 3. un 4. jūlijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā, klātesot vairākiem projektā iesaistītajiem komponistiem no dažādiem pasaules kontinentiem. Projektā piedalījās 17 komponisti no 16 valstīm, radot īpaši korim Kamēr… veltītus jaundarbus par saules tēmu.

Apjomīgais un jēdzieniski ietilpīgais projekts Pasaules Saules dziesmas tapis, pateicoties kora atbalstītājiem – kora ilggadējam sadarbības partnerim Lattelecom, kas projekta norisei ziedojis 70 000 latu, kā arī Kultūras ministrijai un Rīgas domei.

Jauniešu koris Kamēr... dibināts 1990. gadā pēc diriģenta Māra Sirmā iniciatīvas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, kur koris darbojas vēl joprojām. 70 jauniešu lielais kora kolektīvs atzīts par vienu no spilgtākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropā.

Lattelecom ir kora Kamēr… ilggadējais sadarbības partneris kopš 2005. gada. Ar Lattelecom atbalstu realizēti vairāki izcili un starptautisku atzinību ieguvuši projekti, radoši bagātinot un padarot krāsaināku kultūras dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja