Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Labākās "Iļģu" dziesmas skanēs koncertā Lielajā ģildē

Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski atzītākā Latvijas _world music _grupa _Iļģi _5.aprīlī būs dzirdami koncertā Rīgā, Lielajā Ģildē, informēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

„Šis gluži vēl nebūs mūsu jubilejas koncerts, bet arī 29 gadi kāda ansambļa mūžā ir īpaša vērtība mūsu mainīgajos laikos. Dzirdēt “ Iļģus” koncertējam – tā nemaz nav tik bieža un pierasta lieta,” aicina grupas Iļģi vadītāja Ilga Rezniece.

Koncerts būs divās daļās, pirmajā skanēs rāmākas un senākas dziesmas, kā arī instrumentālās kompozīcijas. Klausītāji varēs dzirdēt daudzas no “Iļģu” pirmajām dziesmām, tāpēc mūziķi cer, ka šī daļa īpaši priecēs tos, kam “Iļģu” darbs ir bijis svarīgs visu šo laiku. Savukārt otrajā daļā “Iļģi” būs tādi, kā pierasts tos dzirdēt pēdējā laikā - enerģiski un dzīvesprieku raisoši, stāsta I.Reizniece.

Koncertā iekļaujamais dziesmu saraksts vēl top, jo dziedamā un spēlējamā ir vairāk kā vienam koncertam piedienas. Tāpēc – tieši kuras dziesmas un kādā secībā klausītāji varēs dzirdēt palikšot noslēpums. „Mēs esam brīvi muzicējoša grupa, nepiesaistīta notīm, spējīga uz dažādām improvizācijām, tāpēc arī koncerta noslēgums daļēji ir mūsu klausītāju rokās. Pēdējos gadus visi mūsu koncerti ir beigušies ar dančiem. Vai tā būs arī šoreiz – atkarīgs gan no mūsu, gan koncerta apmeklētāju noskaņojuma. Protams, Lielās Ģildes skatuve stipri atšķiras no mūzikas kluba vai brīvdabas estrādes. Bet vai tas būs šķērslis, lai raisītos danči?” koncerta noskaņu komentē Ilga Reizniece. „Mūsu koncertu īpatnība ir tā, ka tajos satiekas visas paaudzes. Gan bērni, gan pieaugušie, gan, kas mums īpaši svarīgi, pusaudži un jaunieši. Ļoti ceru skatītāju rindās ieraudzīt arī savus kādreizējos skolniekus un viņu ģimenes”.

5.aprīļa koncertā grupas "Iļģi” sastāvā muzicēs - Ilga Reizniece – balss, vijole; Māris Muktupāvels – balss, kokles, dūdas, akordeons, stabule; Gatis Gaujenieks – basģitāra, ģīga; Egons Kronbergs – ģitāra un Mārtiņš Linde – bungas, perkusijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja