Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Orķestris "Rīga" noslēgs sezonu ar koncertu "Feel the Rhythm”

Ar koncertu „Feel the Rhythm”, kas ceturtdien 27.maijā notiks Lielajā ģildē,  profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” noslēgs savu 2009./1010.gada sezonu, informēja orķestra mārketinga speciāliste Daina Švābe. Šī koncerta programmā līdzās Igora Stravinska pasaulslavenajam opusam „Svētpavasaris” (pārlikumā pūtēju orķestrim) diriģents Andris Poga programmā iekļāvis Nika Gothama darba „Every Day” pasaules pirmatskaņojumu un Hārdija Mertensa Klarnetes koncerta pirmatskaņojumu Latvijā ar solistu Gunti Kuzmu.

Britu – kanādiešu komponists un saksofonists Niks Gothams, kurš pēdējos desmit gadus dzīvo Latvijā, savā mūzikā apvieno džeza mūziķa pieredzi ar akadēmiska orķestra komponista zināšanām. 1997. gadā Kanādā viņš saņēmis Freda Stouna balvu par izcilību, pastāvību un ieguldījumu jaunajā mūzikā. Komponists atklāj, ka skaņdarbam „Every Day” iedvesmojies no franču psihologa un farmaceita Emīla Kuē (1857.-1926.), kura izstrādātā psihoterapijas metode mūsdienās pazīstama kā “placebo efekts”. Šīs metodes pamatā ir ideja par pašsuģestiju – Kuē uzskatīja, ka katru dienu atkārtojot kādu apgalvojumu, cilvēks drīz var sasniegt apgalvojumā ietverto. Kuē ieteiktā mantra skan: „Ar katru dienu man kļūst arvien labāk un labāk visās nozīmēs”.

Hārdijs Mertenss (dzim.1960.g.) ir Nīderlandiešu komponists, kurš absolvējis Utrehtas mūzikas universitāti kā diriģents un komponists. Viņš uzsāka karjeru kā klarnetists un aranžētājs Nīderlandes Karaliskajā Militārajā kapelā, bet vēlāk strādājis par pūtēju orķestru diriģentu Nīderlandē, Izraēlā, Singapūrā, Itālijā, Francijā, kā arī pasniedzis kompozīciju. Koncerts klarnetei un simfoniskajam pūtēju orķestrim op.137 sacerēts 1986. gadā un tam ir trīs daļas ar grieķu mitoloģijas tēlu vārdiem: Kirke, Afrodīte, Medūza.

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un interneta vietnē par Ls 4 – Ls 10, pensionāriem (uzrādot apliecību) – puscena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja