Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Parmas Karaliskā teātra orķestra solisti uzstāsies tikai Liepājā

Parmas Karaliskā teātra orķestra solistu “Parma Opera Ensemble” (Itālija) vienīgais vieskoncerts Latvijā notiks Liepājas Olimpiskā centra koncertzālē 8.martā plkst.19 Šis koncerts ir kompānijas “ART Forte” un Maskavas Valsts akadēmiskās filharmonijas ceturtais kopīgais projekts ciklā “Labākie pasaules orķestri” un tajā skanēs Paganīni, Bellīni, Mocarta, Verdi mūzika, kā arī Pjacollas tango un kino mūzikas meistaru Nino Rotas un Ennio Morricones slavenākie skaņdarbi — informēja koncerta rīkotāju, “Art Forte” menedžmenta pārstāvji.

Parmas Karaliskā teātra solistu sastāvā ir mūziķi no Parmas Karaliskā teātra simfoniskā orķestra. Kolektīvs izpelnījies augstu atzinību ne tikai savā dzimtenē, bet arī ārvalstīs. Tā mūziķi uzstājas dažādās kombinācijās — no trio līdz pilnam kamerorķestra sastāvam, piedāvājot klausītājiem plašu repertuāru. Tajā ir gan klasicisma laikmeta mūzika, gan popūriji no slavenām itāļu operām un arī populāras melodijas no kinofilmām.

Parmas operas mūziķi piedalās arī dažādos lielos starptautiskos projektos, kuru vidū ir arī Verdi festivāla atklāšana Parīzē 2001.gadā un koncertu sērija Japānā – Tokijas koncertzālē “Kyoi Hall”, Tofuku budistu templī Kioto. Priekšnesumu Fukuoke koncertzālē “Ginko Hall” žurnāls “The Clarinet” atzina par “gada koncertu”, bet tā ieraksts tika nominēts “Grammy” balvai.

Lielu atzinību bauda arī ansambļa bagātīgā diskogrāfija. Žurnāls “Stradivarius” orķestra albumu ar Verdi ārijām “Complete Chamber Songs” atzinis par “retumu, kas pelnījis vislielāko uzmanību”.

Parmas Karaliskā teātra solisti sadarbojas ar daudziem slaveniem solistiem. Viņu vidū ir ievērojamais itāļu tenors, skatuves vecmeistars Carlo Bergonci, gan bulgāru soprāns Raina Kabaivanska, slavenais itāļu bass Mišele Pertuzi, itāļu soptāns Mariella Devia un daudzi citi ievērojami operas mākslinieki dažādās paaudzēs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” un Liepājas Olimpiskā centra kasēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja