Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Zem čigānu karoga

Šopiektdien Dzintaru koncertzālē grupa Romiros ar vērienu svinēs savu desmito dzimšanas dienu


Kā smej grupas līderis Romāns Jakubovs, par koncertu pavisam īsi varot teikt, ka tas notiks "zem čigānu karoga" un dziesmas skanēs vismaz piecās valodās — latviešu, krievu, spāņu, čigānu un angļu. Jubilejas koncerta viesu vidū būšot arī dziedātājas Ieva Akuratere un Sonora Vaice. "Pirms pāris gadiem kopā ar Ievu esam dziedājuši krievu un čigānu romances; dažas skanēs arī šajā koncertā." Raksturojot Sonoru Vaici, Romāns atzīst — šai dziedātājai ir tāds temperaments, kas itin labi piestāv grupas spēlētajai mūzikai. "To varēja novērtēt pirms pāris gadiem, kad kopā ar Sonoru uzstājāmies Trīs tenoru rīkotajā koncertā Valentīna dienā," Romāns atgādina. Koncertā dzirdēsim arī dziedātāju Diānu Pīrāgs, kura vairāk pazīstama kā džeza izpildītāja. "Viņa gan dzied arī citos stilos. Tad jau paši redzēsiet," Romāns noslēpumaini pasmaida.

No svešinieka par savējo


Kā tapusi par "latviešu Gipsy Kings" dēvētā grupa? Tagadējais Romiros līderis pirms vairāk nekā desmit gadiem kopā ar otru mūziķi, vārdā Oļegs, pamazām kaut ko sākuši darīt flamenko lauciņā — protams, pilnīgā pašmācības ceļā, jo informācija bija pieejama visai maz. "Protams, ka sākumā spēlēt ģitāru iemācījos nepareizi, tādēļ nācās visu pārmācīties. Pašmācības ceļā apguvu arī spāņu valodu. Brīvi gan izskaidroties nevaru, taču saprotu, par ko dziedu, un tas jau ir galvenais." Vēlāk dažādu apstākļu dēļ viņa sadarbība ar Oļegu beidzās, taču atradās mūziķi, kuriem gāja pie sirds flamenko, tādēļ beidzot varēja nodibināt grupu, lai gan bijis grūti izdomāt nosaukumu. "Sākumā sevi saucām par Aliens jeb svešiniekiem; iznāca visai politiski, jo liela daļa grupas dalībnieku bija nepilsoņi. Pēc tam man kāds draugs teica, lai beidzu mocīties un grupas nosaukumu atvasinu no sava vārda: Roma — tātad Romiros." Tā tas arī iegājies, un Romāns atzīst — viņaprāt, tas esot ļoti organisks nosaukums. Mūziķis ir pārliecināts, ka nu jau viņa grupa lieliski ierakstās daudznacionālajā Latvijas kultūrā, turklāt šajā nišā nav konkurentu.

Tiekas ar elkiem


Grupas mūziķi nekad nav slēpuši, ka viņiem ārkārtīgi patīk Gipsy Kings — Romiros no viņiem gan iedvesmojušies, gan savā repertuārā ieviesuši pietiekami daudz flamenko klasiķu skaņdarbus. Pirms gada piepildījies Romāna kvēlākais sapnis — viņš ar saviem elkiem ticies aci pret aci. "Uzzinājām, ka Dzintaros uzstāsies grupa Los Lobos, un paklīda baumas, ka tur būšot arī īstie Gipsy Kings. Protams, ka nopirkām biļetes, turklāt labākajās vietās." Pirms koncerta, pateicoties paziņām, Romāns un Romiros menedžere Lora uzzinājuši, kur notiks Gipsy Kings "afterparty", tādēļ laikus rezervējuši tur galdiņu. "Kad aizgājām uz restorānu, kur pasākums notika, ārā pulcējās vesela delegācija ar pašu čigānu baronu priekšgalā. Arī viņi tika iekšā, un pēc brīža redzējām, kā mūsu čigāni Gipsy Kings mūziķiem demonstrē savu dziedāšanas prasmi. Tas tiešām bija skaisti!" Arī Romāns, par spīti drebošajiem ceļgaliem, nolēmis mest kaunu pie malas un iet iepazīties ar saviem elkiem. Neko daudz viņš gan nedziedāja, vien pirmo frāzi no Gipsy Kings pazīstamās dziesmas Volare. "Neko daudz uztraukumā nemanīju, bet iespaidu gan laikam uz viņiem atstāju," mūziķis smejas. Vēl viņam izdevies kopā ar Gipsy Kings nofotografēties, un tagad laiku pa laikam mūziķi uztur savstarpējos sakarus interneta portālā MySpace.com, tas esot kas līdzīgs mūsu draugiem.lv. "Var jau būt, ka reiz muzicēsim kopā. Ticu — ja savu sapni izsaka skaļi, agrāk vai vēlāk tas piepildās," Romāns sapņaini nosaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja