Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eiropas festivāli piedāvā plašu teātra programmu

Festivāli Eiropā teātra cienītājiem piedāvā iespēju arī vasarā baudīt mākslas svētkus. Jau šomēnes ceļojumu uz tuvākām vai tālākām ārzemēm iespējams apvienot ar izcilas izrādes noskatīšanos.


10.jūnijā Sanktmoricā, Šveicē tiks pirmizrādīta slavenā šveicieša Kristofa Martālera jaunākā izrāde "Sila Maria", režisora veltījums viesnīcas "Waldhaus" simt gadu jubilejā. Izrādes plānotas no 10.jūnija līdz 14.jūnijam, trīs dienas septembrī un četras - nākošā gada martā. Izrāde iestudēta pirms gadsimta atklātajā luksusa viesu namā kalnos, kā arī tā apkārtnē. Pēc izrādes trupai kopīgi vakariņos ar skatītājiem.

Sīkāk lasiet: www.waldhaus-sils.ch

No 12.jūnija Londonā norisinās teju mēnesi ilgais starptautiskais mākslas festivāls "LIFT". 1981.gadā dibinātais festivāls īpašu uzmanību velta interaktīvām mākslas formām. "LIFT" programma ietver teātra pirmizrādes, filmas un diskusijas, iesaistot māksliniekus no dažādiem pasaules kontinentiem, un to vērts apmeklēt visiem, kurus interesē jaunākie mākslas eksperimenti, robežu paplašināšana. Festivāls turpināsies līdz 6. jūlijam.

Festivāla programma: www.liftfest.org.uk


"Zurcher Festspiele", Cīrihes kultūras festivāls, kas šogad notiek no 20.jūnijam līdz 13.jūlijam piedāvā iepazīties ar spilgtākajiem pagājušās sezonas iestudējumiem pašu mājās, kā arī Eiropā. Festivālā šogad iespējams noskatīties gan britu režisora Pītera Bruka Cīrihes dramatiskajā teātrī radīto darbu "Warum Warum" par izcilo režisoru un eksperimentētāju Vsevolodu Meierholdu, gan režisora un komponista Heinera Gēbela neparasto izrādi bez aktieriem "Stifters Dinge".

Festivāla programma: www.zuercher-festspiele.ch

Savukārt "Ruhrfestspiele Recklinghausen", ko Reklinghauzenā vēl var apmeklēt līdz 15.jūnijam, šogad pievērsies ASV mākslai. Programmā "Reiz Amerikā. Sapnis par teātri" piedāvāti gan amerikāņu klasiskās un mūsdienu dramaturģijas iestudējumi no dažādām pasaules valstīm, gan iespēja novērtēt Holivudas zvaigžņu darbu teātrī. Kevina Speisija vadītā Londonas "Old Vic" izrādi "Speed The Plow", kā arī austrāliešu aktrises Keitas Blanšetas debiju režijā - "Sydney Theatre Company" iestudēto Deivida Harovera "Blackbird" Rūrā gan rādīja maijā, tomēr festivāla piedāvājumā vēl atrodamas lieliskas izrādes.


Vairāk lasiet: www.ruhrfestspiele.de


Raksts tapis sadarbībā ar:

ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja