Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunais Rīgas teātris sezonu sāk Eiropā

Ne tikai Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija Rīgā, arī Jaunais Rīgas Teātris jau augusta pirmajās dienās ir uzsācis jauno darba sezonu – tiesa, gan ne "uz vietām", bet Eiropā, kur, kā smejies, godam nes Latvijas un tās kultūras vārdu, - laikam vienīgo, ko no mūsu koruptīvi neizlēmīgās un visu veidu krīzēs arvien dziļāk slīkstošās valstiņas vēl var ar godu nest.

Uz Spēlmaņu nakts gada labākās izrādes un gada labākās latviešu literatūras iestudējuma balvu pretendējošā Zilākalna Marta šodien un rīt tiek spēlēta Tamperes starptautiskajā teātra festivālā Somijā (biļetes izpārdotas).

Savkārt, pērn par gada labāko izrādi atzītās Klusuma skaņas četrus vakarus tiks rādītas prestižajā Zalcburgas festivālā, kurš 26. jūlijā jau 86. gadu pēc kārtas tika atklāts Mocarta šūpuļpilsētā. Alvja Hermaņa iestudēto izrādi Klusuma skaņas – Saimona un Garfunkela koncerts 1968. gadā Rīgā, kas nekad nenotika Zalcburgā spēlē Pernersalas teātrī (11. – 14. augustā), zālē, kura ir trīs reizes lielāka par spēlestelpu Rīgā, tā ka sevišķi fanātiskus interesentus – laipni lūgti uz Zalcburgu, jo, kā uzrāda festivāla mājas lapa salzburgerfestspiele.com, dažas bļetes par 60 eiro uz Klusuma skaņām vēl ir nopērkamas.

Taču augustā ir unikāla iespēja Austrijas pilsētas Bregencas jaukākajā vasaras notikumā - slavenajā Bregencas festivālā, kura kulminācija ir kādas operizrādes iestudējums (to parasti veic starptautiska mūzikas zvaigžņu komanda) uz Konstancas ezerā peldošās skatuves, noskatīties Alvja Hermaņa veidoto izrādi Ķelnes pilsētas teātrī – Kabalas noslēpumi, kas ir Nobela prēmijas laureāta , ebreju rakstnieka Izaka Baševica Singera četru stāsti inscenējums. Izrādi, kas pretendē uz gada labākās izrādes titulu vācu valodā runājošo zemju (Vācija, Šveice, Austrija) vidū, rāda 20., 21. un 22. augustā Bregencas Kosmos teātrī (biļetes – 26 eiro, sīkāka info – www.bregenzerfestspiele.com).

17. augustā Jaunais Rīgas teātris uzsāk biļešu tirdzniecību jaunajai sezonai arī Latvijā, kas dzimtenē startes augusta pēdējā nedēļā (sk. www.jrt.lv ).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja