Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kinotiešraidē no Milānas "La Scala" rādīs Vāgnera operas "Reinas zelts" izrādi

Tiešraidē no Milānas La Scala uz kino _Rīga _lielā ekrāna 26.maijā  tiks demonstrēta Riharda Vāgnera opera Reinas zelts, pavēstīja kinoteātra mārketinga menedžere Olga Savina. Ar šo operu beļģu režisors Gijs Kasjē, kas pārsteidzis Eiropu ar oriģinālām izrādēm, aizsāk ilgi gaidīto Nībelunga gredzena iestudējumu sēriju Milānas slavenajā opernamā. Pie diriģenta pults – par ideālo vāgnerieti dēvētais Daniels Barenboims. Tiešraides sākums plkst. 21.

Kā zināms, šī maģiskā un teatrālā opera, kuras Milānas jauniestudējuma pirmizrāde bija plānota 13.maijā, sāk R.Vāgnera grandiozo opertetraloģiju Nībelunga gredzens – viņa manifestu par civilizācijas beigu sākumu. (Daudzi šajā ciklā, kurā paralēli traģiskas, nepiepildāmas mīlas vēstījumam norisinās dievu un pusdievu cīņas par varu, redz alegorisku vēstījumu par pasaules galu. - aut.) Tetraloģijas viencēliena prologs Reinas zelts, kas apjoma ziņā ir visīsākā, koncentrētākā šī cikla daļa un konkrētajā iestudējumā ilgst divarpus stundas, vēsta par iedzimto varas grēku, kas rodas no nodevības, viltus un atteikšanās no mīlestības.

Lomās – Renē Pape, Stefans Rīgamers, Johaness Martins Krencle, Volfgangs Ablingers-Šperake, Hanno Millers-Brahmans, Timo Rīhonens, Katrīna Kamerloere, Anna Samuila.

Jāpiebilst, ka vēl pirms neilga brīža bija pamatotas šaubas par tiešraides iespēju, jo kopš maija sākuma, asi reaģējot uz Itālijas prezidenta 30.aprīlī parakstīto māksliniekiem un kultūras darbiniekiem nelabvēlīgo jauno likumu, visā Itālijā notika operteātru un orķestru streiks. Tajā piedalījās 14 vadošie Itālijas operteātri, kā arī vadošie orķestri un koncertorganizācijas, atceļot izrādes un koncertus.

Protestam tika ziedotas pat tādas izrāde kā Džuzepes Verdi Simons Bokanegra ar superzvaigžņu Plasido Domingo un diriģenta Daniela Barenboima piedalīšanos Milānas La Scala. Izrādes vietā potenciālos skatītājus un garāmgājējus pie opernama durvīm sagaidīja protesta instalācija, kurā tobrīd vēl topošās Vāgnera operas Reinas zelts dekorāciju fonā un uzmanības centrā bija novietots zārks kā simbols kultūras iznīcināšanai, vainojot tajā valsts varu.     

Kā norādīja O.Savina, biļetes uz Reinas zelta tiešraidi pārdod kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas no Ls 8 līdz 12.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja