Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

LNO sāks sezonu ar koncertu 2.oktobrī

Latvijas Nacionālās operas (LNO) baleta trupa viesosies Liepājas teātrī 30. un 31. oktobrī, rādot divus jaunākos iestudējumus - baletu „Kopēlija”, kā arī mūsdienu dejas viencēlienus „Tango Plus” un „Marijas Sapnis”. Savukārt Operas jaunā sezona sāksies 2.oktobrī ar Latvijas Gāzes balvas Operai pasniegšanas ceremoniju un koncertu - informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Balets „Kopēlija” Liepājas teātrī būs skatāms 30.oktobrī plkst. 19 un 31.oktobrī plkst.12, savukārt „Tango Plus/Marijas sapnis” – 31.oktobrī plkst. 17. Biļešu cenas ir no 4 līdz 12 latiem.

Lelles, košas krāsas, smieklīgi pārpratumi un laimīga mīlestība liepājniekus priecēs jautrā izrādē visai ģimenei – Leo Delība baletā "Kopēlija", kuras atjaunojuma pirmizrāde LNO notika 2009.gada janvārī. Romantiskā mīlas stāsta horeogrāfs ir Aivars Leimanis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja, muzikālais vadītājs un diriģents – Normunds Dreģis. Galvenajās lomās: Elza Leimane, Baiba Kokina, Sabīne Guravska, Raimonds Martinovs, Zigmārs Kirilko, Arturs Sokolovs, Genādijs Gorbaņovs, Ignats Ančāns. 

Savukārt tango kaisle un dzīves pulsācija, kā arī laikmeta elpa piepilda horeogrāfu Maurisio Vainrota un Petra Zuskas viencēlienus, apgalvo I.Vasiļjeva.  Argentīniešu horeogrāfa, ilggadējā Buenosairesas “Teatro San Martin” modernā baleta vadītāja M.Vainrota 2009.gada iestudējumā “Tango plus” skan Astora Pjacollas (1921–1992) mūzika.  “Tango plus” izvēlējāmies tāpēc, ka tango vienmēr bijis populārs žanrs – no autentiskā argentīniešu varianta līdz salona tango. Mums teātrī ticis iestudēts Sigalovas, Pastora, Sila tango. Šis nav autentisks tango, bet gan horeogrāfa redzējums par to,” komentē Aivars Leimanis. Čehu horeogrāfa Petra Zuskas asprātīgi ironiskais viencēliens “Marijas sapnis”, kuru baleta solisti izrisina ap, gar un uz parka soliņa, apspēlējot vīrieša un sievietes lomu un identitātes maiņu, ir spilgtākais no dažādu horeogrāfu vakara "Pusdārgakmeņi", ko Operā iestudēja pirms diviem gadiem. Tuvāk par sezonu Operā informēs septembra beigās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja