Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Notiks tautas deju koncerts „Deju pavasaris Jūrmalā”

30. maijā Dzintaru koncertzālē notiks tautas deju koncerts "Deju pavasaris Jūrmalā", informē Mūzikas un mākslas atbalsta fonda direktore Sandra Zandberga. Koncertā piedalīsies Latvijas tautas deju dižgrupas "Dancis", "Rotaļa", "Vektors", "Daiļrade", jūrmalnieku deju grupa "Vēlreiz", kā arī viens no Lietuvas labākajiem deju kolektīviem "Rasa" kopā ar savu pastāvīgo pavadoni – tautas mūzikas orķestri.

Koncertprogrammā varēs redzēt latviešu un lietuviešu tautas dejas – jaunas un jau zināmas, nopietnas un ar humora dzirksti, savītas gan vieglākos, gan sarežģītākos rakstos, visas spilgtas un interesantas! 

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Ginesa rekordu ieguvušā garākās "Gatves dejas" iestudējuma idejas autors, deju vecmeistars Uldis Šteins:

"Koncerta ideja ir veidot tradīciju – katru gadu pavasara izskaņā aicināt uz sadejošanos dažādus Latvijas un citu valstu deju kolektīvus. Esam iecerējuši katrā pasākumā dažādot dalībnieku sastāvu, kā arī mainīt koncerta formātu un programmu konceptu. Šī koncerta programma ir veidota, parādot gan tautā iemīļotās un jau par klasiku kļuvušās latviešu skatuves dejas, piem. H.Tangijevas-Birznieces "Gatves deju" un "Rucavieti", gan arī šī gada deju jaunrades skatē godalgotus jauniestudējumus." 

Koncertā varēs redzēt arī horeogrāfu Imanta Magones, Ulda Žagatas, Aijas Baumanes, Ulda Šteina, Ritas Spalvas, Jāņa Ērgļa, Ginta Baumaņa, Jāņa Purviņa, Egila Poļa, Sandras Purmales un Irēnas Strodes dejas. 

Koncertā dejos četri Rīgas Tautas deju ansambļi – "Dancis", mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis, "Rotaļa", mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis, "Vektors", mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins, "Daiļrade", mākslinieciskā vadītāja Silva Štelfa, deju kolektīvs no Kauguriem "Vēlreiz", vadītāji Vita Pole un Māris Subačs, kā arī Kauņas tautas deju kolektīvs "Rasa", mākslinieciskais vadītājs Gintauts Gudausks (Gintautas Gudauskas). 

Biļetes iegādājamas Biļešu Servisa kasēs vai www.bilesuserviss.lv, to cena Ls 3.00 – 15.00 (deju kolektīviem atlaides) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja