Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Operas "Otello" koncertuzvedumā dziedās Aleksandrs Antoņenko un Inga Kalna

5. un 7.martā Latvijas Nacionālajā operā izskanēs Džuzepes Verdi operas "Otello" koncertuzvedums diriģenta Normunda Vaiča interpretācijā, informē LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Galvenās lomas dziedās atvijas operas zvaigznes Aleksandrs Antoņenko (Otello) un Inga Kalna (Dezdemona); pārējās lomās iejutīsies Jānis Apeinis (Jago), Viesturs Jansons (Kasio), Olga Jakovļeva (Emīlija), Oļegs orlovs (Rodrigo), Krišjānis Norvelis (Montano) un Rihards Mačanovskis (Ludoviko). Koncertuzvedumā piedalīsies arī LNO koris un orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā.

"Tenoram Aleksandram Antoņenko, kurš šobrīd dzied uz pasaules vadošajām operskatuvēm, Otello loma nav sveša - maestro Rikardo muti vadībā 2008.gadā viņš ar to debitēja Zalcburgas festivālā un Romas operā, bet 2010.gada sākumā - Vīnes Valsts operā, kur pie diriģenta pults bija Adams Fišers," stāsta I.Vasiļjeva. Viņa arī norāda, ka Ingai Kalnai šī būs debija Dezdemonas lomā.

LNO mākslinieciskais direktors Arturs Maskats uzskata, ka Latvijas publika ir pelnījusi dzirdēt šo opermūziku tieši šādā sastāvā: "A.Antoņenko šobrīd ir viens no labākajiem Otello lomas, kas ir viena no smagākajām un atbildīgākajām tenoru partijām, interpretiem. To viņš vairākkārt pierādījis uz pasaules svarīgākajām skatuvēm. Arī Inga Kalna, kura Eiropā ir pieprasīta baroka un klasiskajā repertuārā, ar lielu prieku uzņēmās Dezdemonas lomu. Domāju, ka viņai tas būs pozitīvs izaicinājums." A.Maskats arī atgādina, ka pēdējo reizi operas "Otello" fragmenti uz LNO skatuves skanēja leģendārā latviešu tenora Kārļa Zariņa 70 gadu jubilejas koncertā.

I.Vasiļjeva arī piebilst, ka koncertuzvedumu "Otello" 5.martā translēs Latvijas Radio programma "Klasika". Biļetes uz uzvedumu par Ls 3 līdz Ls 20 var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja