Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aicina uz sarunu ar komponistu Imantu Zemzari

Svētdien, 12. aprīlī, plkst. 14 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 11. stāvā notiks koncertcikla Runā ar komponistu... otrais pasākums. Šīs reizes viesis – komponists Imants Zemzaris – atskaņos Emiļa Melngaiļa (1874–1954) klaviermūziku.

Kopā ar vijolnieku Arvīdu Zvaguli tiks izpildītas arī Melngaiļa radītās tautasdziesmu un deju apdares vijolei un klavierēm.

I. Zemzaris pianista ampluā oriģināli un dziļi izgaismojis ne tikai savu mūziku. Kopš 20. gadsimta 90. gadiem viņš regulāri piedāvājis iepazīt arī mazzināmas latviešu klaviermūzikas lappuses, veidojot Jāņa Ivanova, Volfganga Dārziņa un Em. Melngaiļa skaņdarbu programmas un CD ierakstus. Mūziķi, I. Zemzara līdzšinējie sadarbības partneri, izceļ viņa klavierspēles jūtīgumu, skaidrību un patiesumu.

"1928. gadā Emilis Melngailis izdeva vairākus žurnāla Austrums numurus. Pats mākslinieks atzina – tas bijis mēnešraksts mākslai, dzīvei un senatnei. Šķiet, tieši par mākslu, dzīvi un senatni Melngaiļa iedvesmots svētdien būs gatavs runāt arī Imants Zemzaris. Viņa paša mūzika – skaņdarbs altam solo Es vēl pa fjordiem... un Sonāte altam un klavierēm skanēs jaunā ventspilnieka Dāvja Sliecāna un autora interpretācijā. Turklāt ļoti zīmīgu un interesantu šo koncertu padara fakts, ka A. Zvaguļa tēvs – arī Arvīds Zvagulis – savulaik muzicējis Melngaiļa izveidotajā instrumentālajā ansamblī Deviņi bāleliņi," stāsta Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

Bezmaksas ielūgumus uz 12. aprīļa koncertu iespējams saņemt LNB reģistratūrā (Mūkusalas ielā 3, 1. stāvā) un Latvijas Mūzikas informācijas centrā (Skārņu ielā 4, iepriekš piesakoties pa tālruni 26387332). Pasākuma apmeklētāji lūgti ņemt līdzi LNB lasītāja karti vai personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja